Eva Longoria posljednjih dana nezaustavljivo kroči prema teretani, s lakoćom uskače iz tenisica u japanke ispijajući putem vitaminske bombe. Očigledno je kako laskavu titulu jednog od najljepših tijela u svijetu slavnih planira još dugo zadržati, otkrivamo što joj u tomu pomaže

Trenerica Ramona Braganza pomogla je mnogim glumicama da smršave nakon uloga koje su od njih zahtjevale za tri broja veći konfekcijski broj i mnogim poznatim mamama da se nakon trudnoće vrate u top formu.

>>5 vrsta zdrave hrane koju treba izbjegavati prije vježbanja


'Najveći izazov gotovo svake prosječne žene, kada se radi o želji da bude vitka, je kako pronaći dovoljno vremena za vježbanje i za zdrave obroke tijekom natrpanog svakodnevnog rasporeda,' kaže Braganza koja preporučuje svoj 3-2-1 plan do besprijekorne linije.

>>Vježbate, a ne mršavite? Doznajte zašto!

Efekt vježbanja se može maksimalizirati težim i zahtjevnijim vježbama u kraćem periodu, poput 'bootcamp' treninga koji odnedavno prakticira i Eva Longoria.
Trenerica slavnih savjetuje da se vježbanje za početnike uvrsti u svakodnevni raspored.

Vježbanje uz plan 3-2-1
Vježbom kombinirajte tri kardio vježbe, dvije vježbe snage i trbušnjake, savjetuje poznata trenerica koja tvrdi kako je upravo ta kombinacija idealna za gubitak kilograma, oblikovanje mišića i jačanje tijela.

Prema planu 3-2-1, osim vježbanja, važno je voditi i računa o ishrani koja bi trebala biti zasitna tako da organizmu pruža dovoljno energije tijekom cijelog dana.

80/20 Učinkovito pravilo ishrane
Pravilo 80/20 zahtijeva da zdrav plan ishrane slijedite 80 posto vremena u tjednu, a omogućava vam da u preostalih 20 posto vremena uživate u hrani koju zaista volite. 

Opuštanje kao dio treninga
U dnevnom rasporedu se također svakodnevno mora naći i vrijeme za opuštanje, poput dugih šetnji, gledanja filma ili opuštajuće kupke, a možete pokušati i sa jogom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju