Jeremy Gillitzer borio se s anoreksijom i bulimijom 25 godina. Neslaganje s očuhom i strah od reakcije na njegovu homoseksualnost liječio je povraćanjem i samoranjavanjem. Želja mu je bila da njegova tužna životna priča ne bude zaboravljena

Maneken Jeremy Gillitzer preminuo je od bulimije i anoreksije težeći svega 30 kilograma.

U 25 godina, koliko je trajala njegova borba s ovom opakom bolešću njegovo mišićavo tijelo pretvorilo se doslovno u kost i kožu, a želja mu je bila svoju životnu priču podijeliti s javnošću.

Napisao je dnevnik koji je objavljen na internetu, a sve kako bi pomogao svima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Brojnim intervjuima i gostovanjima 38 godina star maneken pokušao je skrenuti pažnju na bolest modernog doba koja je u posljednje vrijeme uzela maha.

Još u dječačkim danima Jeremy je bio pod pritiskom očuha. Početkom njegovih pubertetskih dana shvatio je da je homoseksualac što je doprinijelo njegovom nesretnom djetinjstvu.

Ove potresne fotografije možda su dobar okidač kako se ova bolest današnjice ne bi uzela zdravo za gotovo

Nekoliko puta se pokušao vratiti na pravi put, što se moglo vidjeti po njegovim manekenskim i glumačkim angažmanima, ali su nažalost psihički ožiljci prevladali i odveli ga u preranu smrt.

>> Anoreksija -  bolest koja donosi smrt

Jeremy je možda ekstremni primjer, ali u posljednje vrijeme kada sve više muškaraca i žena boluje od anoreksije, treba upozoravati kako mlade tako i roditelje.

Ove potresne fotografije možda su dobar okidač kako se ova bolest današnjice ne bi uzela zdravo za gotovo.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju