Glamurozna filmska bajka pod naslovom 'Seks i grad' večeras će vas prikovati za male ekrane. U 22 sata na programu Nove TV četiri prijateljice kreću u avanturu koja vam je već sigurno dobro poznata, no Carrie,Samantha, Miranda i Charlotte uvijek su dobro društvo, zar ne?! Podsjećamo vas zašto nakon večerašnje fešte morate ponovno pogledati i nastavak!

Dva i pol sata dugu filmsko-modnu ekstravaganzu 'Seks i grad' večeras vam donosi Nova TV.  Čarolija kojom nas je kroz 6 sezona obasipala ova kultna serija preljeva se u spretno raspleten zaplet prvog filma o životim ačetiri prijateljice. Podsjećamo vas zašto nakon večerašnje uživancije jednostavno morate potražiti svoj primjerak nastavka pod nazivom 'Seks i grad 2', okupiti prijateljice i uživati. Jedan od njih je svakako Max Ryan.

Nakon svjetskih premijera filma 'Seks i grad 2' naredale su se i loše kritike poput onih kako se 'film ne gleda, već trpi' te još brutalniji komentar koji ovaj film ističe kao jedan od najgorih u povijesti.

Razlog tako teških riječi mogao bi biti u tome što su gotovo svi odreda muški kritičari mjesecima brusili svoja kritička pera ne bi li slomili štiklice kojima su do sada Carrie& Co samouvjereno osvajala kino-blagajne i srca mnogobrojnih fanova.

Možda je 'Seks i grad' kroz muške naočale zaista površna zabava ocvalih žena, ali i kroz ženske naočale nogomet bi mogao biti tek igra 22 precijenjeno skupa igrača koja trče za loptom ne bi li postigli tek koji zgoditak.

Prijateljstvo
Ovaj film tako neće biti subotnji zgoditak za vašu mušku polovicu, ali će biti izvrstan razlog i povod za druženje s dragim prijateljicama s kojima se niste vidjele mjesecima. Iako se naizgled sve vrti oko raznih Faca i ljubavno-seksualnih avantura, 'Seks i grad' je uvijek prije svega slavio prijateljstvo.

Upravo je taj sastojak jedan od najčarobnijih i mnogim ljubiteljicama drage četvorke jedan od najdražih. I u ovom se filmskom nastavku sve vrti oko spone koja u realnom životu sve lakše i češće puca. Samanthina izjava 'Men, babies, doesn't matter. We're soulmates' sigurno će vas nagnati da se poslije filma javite bar jednoj nepravedno zapostavljenoj prijateljici.Muškarci
Osim Face i dva draga i dobra supruga u liku i djelu Stevea i Harryja, vraća se i Aidan koji izgleda bolje nego ikada. Na golemom filmskom platnu zasjat će i Smith Jerrod koji izgleda bolje nego ikada. I to nisu svi muškarci novog filmskog 'Seks i grada 2'. Bez obzira kakav ukus u muškarcima imate, pronaći ćete svog omiljenog čiji će vam lik u kadru pomoći da zaboravite težak tjedan iza vas. A sve vi koje ste voljele muškarce po Samanthinom odabiru, čeka vas slasni danski kolačić kojemu niti ona nije uspjela odoljeti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Odjeća
Ovaj film na svu sreću nije zapao u recesiju. Dok kupujemo na sniženjima, posuđujemo odjeću i prepravljamo je, ovaj je film prava modna škrinja s blagom. Nije samo riječ o vrhunskim modnim markama poput Prade, Diora, Halstona i Valentina kojima je film nakrcan, već o vrhunskim kombinacijama koje novac ne može kupiti.

To savršeno zna Patricia Field, stilistica serije i filma koja je za uspjeh 'Seks i grad'  fenomena zaslužna u gotovo jednakoj mjeri kao glavne glumice i scenarist Michael Patrick King. Odjeća svaki lik opisuje jednako uspješno kao i izgovorene riječi, ali glamuroznije nego ikada prije.

Ekstravaganza
Film je prebogat i prepun ne samo vrhunskom odjećom, već i interijerima. Blještave dekoracije, dekadentno raskošni hotel, gay vjenčanje, Liza Minnelli i stilističke bravure u svakom aspektu života tek su dio ekstravaganze koja djeluje poput bajke i luna-parka za žene u jednom. Smeta li vas besraman luksuz ovaj film nije za vas, ali želite li se izgubiti u preobilju svega odjednom svakako se morate naći ispred 'Seks i grad 2' filmskog platna.Iskrena priznanja
Svaka veza ima svoju pravila. Majčinstvo čak i kada je najiščekivanija uloga života nekada je teško podnošljiva. Biti žena u muškom poslovnom svijetu još uvijek nije lako. A menopauza još nikoga nije poštedjela, pa čak niti za seks uvijek raspoloženu Samanthu. Sve su to teme koje će cure otvoreno priznati, i nazdraviti svima onima koji su u istoj, ili još goroj 'gabuli'.

>> VIDEO 'Seks i grad 2': Usprkos kritikama prijateljice se drže zajedno

>> VIDEO 'Seks i grad': Odbrojavanje je počelo!

'Seks i grad 2' nije jedan od najnapetijih, scenaristički najrazrađenijih filmova koje ćete gledati ovo ljeto. O njemu sigurno nećete moći razgovarati s ljubiteljima ozbiljne filmske umjetnosti koji će s prezirom odbiti ovaj filmski desert.

On nije decentna poslastica za filmski osjetljiva nepca, ali je zato tako sladak i šareni kolačić nakon kojeg zaista ne trebate osjećati grižnju savjesti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju