Kapetan Jack Sparrow je u četvrtak, 19. svibnja dan prije američke premijere doplovio do Hrvatske, a u samo četiri dana njegovu je novu avanturu vidjelo 28.522 gledatelja čime je po zaradi ostvareno najbolje kino otvaranje nekog Disneyjevog filma ikad!

Film 'Pirati s Kariba: Nepoznate plime' zasjeo je na peto mjesto najboljih kino otvaranja svih vremena u Hrvatskoj po zaradi, odmah iza blockbustera kao što su 'Gospodar prstenova: Povratak kralja', 'Pasija', 'Gospodar prstenova: Dvije kule' i 'Titanic'. Naravno, rezultat po broju gledatelja predstavlja uvjerljivo najbolje kino otvaranja nekog filma 2011. godine.

>> FOTO: Ubojite štikle Penelope Cruz

>> Penelope Cruz: Čipka i perje za seksi mamu

Podsjetimo, film je sa svojim kino prikazivanjem započeo u 15 gradova na preko 30 ekrana i u čak 5 različitih kino formata: 35 mm format, digitalni 2D format, Disney digitalni 3D format, RealD 3D format i IMAX 3D. Na taj način ostvareno je uvjerljivo najšire kino otvaranje u povijesti Hrvatske.

Uz Johnnyja Deppa koji ponavlja ulogu za koju je 2003. godine nominiran za nagradu Oscar, glavne uloge u četvrtom nastavku Pirata s Kariba ostvarili su i dobitnici nagrade Oscar Penelope Cruz i Geoffrey Rush, a tu je i Ian McShane u ulozi Crnobradog.

Film je režirao istaknuti Rob Marshall koji nam se do sada predstavio s velikim hitovima kao što su Chicago i Sjećanja jedne gejše, a za scenarij su odgovorni Ted Elliott i Terry Rossio koji su pisali priče i za prva tri nastavka franšize.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju