Savršeno tijelo Jake Gyllenhaala u filmu Princ Perzije je adut koji će za veliko platno zalijepiti mnoge pripadnice ljepšeg spola. Glumac izgleda savršeno, a uz isklesane mišiće odlično barata mačevima i raznim oružjem

Uloga akcijskog heroja nije lak posao, a Jake je prije početka snimanja hita 'Princ od Perzije: Pijesak vremena' znao da ga očekuje težak posao.

Za glumca kojeg je obilježila uloga u filmu 'Planina Brokeback' ovo je bio pravi izzaov kojeg je nadgledao njegov osobni trener Simon Waterson koji je na Jakea prenio sve ono što je naučio tijekom osmogodišnjeg boravka u vojsci.

'Cilj je bio od Jakea stvoriti psihički i fizički jaku osobu koja će moći podnijeti sve ono što očekuje princa Dastana', pojasnio je trener Waterson.

>> Nabildan, gol i seksi Jake Gyllenhaal

Uz to što je glumac morao biti fizički spreman na trčanje, skakanje i mačevanje, cilj je bio i da izgleda savršeno.

'Početak je bio težak, fizički naporan, a bilo je potrebno usvojiti razne vještine te početi razmišljati poput ratnika', rekao je Jake.

Za vrijeme treninga Jake je nosio jaknu tešku 20 kilograma koja je simulirala oklope i oružje u kojima je snimao filmske scene.

S obzirom da je veliki broj scena snimljen u pustinji u Maroku, glumac je trenirao na stazi od pijeska u londonskom Hyde Parku.

'Nema smisla snimati ovakav film ako ne možes sam izvesti sve što uloga zahtijeva, poanta je bila da mogu napraviti sve sam, pa i jahati', rekao je Jake.

Jake je prije početka snimanja vježbao dva puta dnevno, ujutro je imao aerobni trening, a popodne rad u teretani. Strogog se režimao pridržavao i nakon odlaska u Maroko, svaki dan je vježbao 45 minuta i to u ranu zoru zbog velikih vrućina u Maroku.

Tijekom priprema i prehrana je imala važnu ulogu pa je Jake 'uživao' u šest manjih obroka dnevno koji su uključivali proteine, ugljikohidrate i masnoće te puno vode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju