Ivana Nanut je u Londonu intervjuirala slavnu žensku četvorku koja je prije 12 godina snimila prvu epizodu serije 'Seks i grad' i muškarca o kojemu sanja svaka žena - Facu!

Povod je naravno drugi nastavak filma o ženskom prijateljstvu, ljubavi i naravno modi.

Drugi nastavak filma se može opisati kao velika modna revija, jer curke su nosile garderobu u vrijednosti 60 milijuna eura, no u pravom životu krpice su im, tvrde u drugom planu.

'Živim u New Yorku, nemamo baš velike ormare, a ljudi se razočaraju kada vide moj ormar', rekla je Sarah Jessica Parker koja glumi modnu ovisnicu Carrie.

Cynthia Nixon je također spremno odgovorila kako ne prati modu, te iako je lijepo biti okružen lijepom odjećom, u slobodno vrijeme glumica koja je utjelovila lik Mirande ne razmišlja puno o onome što nosi.

Redatelj Michale Patrick King je otkrio kako su tijekom snimanja imali posebno osiguranje za scenarij i odjeću.

'Neke stvari su skinuli sa Sarah i odmah ukrcali u avion za Milano, rekao je.

>> 'Seks i grad 2': Glumice retuširane do neprepoznatljivosti

>> Zbog starenja glumica ubrzano se snima 'Seks i grad 3'

Radnja više od polovice filma odvija se u Abu Dabiju, a zbog sigurnosnih razloga scene su osam tjedana snimane u Maroku.

'Bilo mi je teško biti toliko dugo odvojena od djece, no sin me došao posjetiti, što je bilo sjajno, no moje kćeri su premlade za putovanje', rekla je Sarah Jessica koja u filmu ne želi djecu s Facom, no u pravom životu ih ima trije sa suprugom Matthewom Broderickom.

Jedna od tajni uspješnog braka je ne dijeliti ga s novinarima, rekla je Sarah Ivani Nanut.

'Suprug i ja se trudimo ne razgovarati o braku i problemima u javnosti i s novinarima', rekla je glumica koju je taj isti suprug prije dvije godine prevario.

I gospodin Faca u filmu nema djecu, no njegov se privatni život jako promijenio od kada je postao otac djevojčice.

'Promijeni vam se život i svijet promatrate drugačije', rekao je Chris Noth.

Faca se za potrebe snimanja prilično utegnuo, sve se dogodilo u jednom kampu u Brazilu gdje je vježbao jogu, veslao u kajaku i pješačio te jeo zdravu hranu.

Najracionalniju od četiri prijateljice, Mirandu glumi Cynthia Nixon koja se javno bori kako bi se u New Yorku legalizirali istosploni brakovi. Šest je godina u vezi s djevojkom Christine, a ima i dvoje djece iz prošlog braka.

'Christina i ja smo zaručene, no istospolni brakovi su zabranjeni pa se borimo kako bi to promijenile jer bi se voljele vjenčati u svome domu', rekla je Cynthia, no ukoliko se to ne promijeni otići će u državu gdje mogu ozakoniti svoju vezu.

Sretne, slobodne i bez djece na vidiku su Kim Cattrall i Kristin Davis.

'Uživam biti slobodna, volim raditi, a znam kako mnoge žene ikoje stavljaju posao ispred mupškarca imaju velikih problema', pojasnila je Kim koja obožava Samanthu, lik koji glumi, no želi raditi i s drugim ljudima i igrati druge likove.

'Osjećam kako su likovi koje stvaram djeca koju nisam imala', rekla je Kim.

Kristen koja se pojavila na naslovnici magazina Fitness u bikiniju priznala je kako se za to jako namučila.

'Nikada nisam snimila naslovnicu u bikiniju jer sam bila vrlo sramežljiva kada je riječ o mom tijelu', priznala je glumica.

Dolazak u zrele godine kod nje je sve promijenio, sluša trenere, pazi na prehranu i opustila se. 45-godišnjakinja ne taji da je liječena alkoholičarka uz koji se kao mlađa, lakše opuštala i komunicirala s ljudima.

'Ponekad mi alkohol nedostaje, no za mene je važnije ne piti nego nazdraviti s jednom čašom pjenušca', pojasnila je Kristin.

U drugom nastavku filma, 'Seks i grad 2', konačno se vratila stara i nezasitna Samantha.

'Kad kažu cut ja sam Kim,kada kažu action ja sam Samantha', rekla je Kim Cattrall.

Cure zarađuju i sa strane, Sarah Jessica ima liniju odjeće i parfema, a Kim je napisala knjigu o seksu koja je mnogim ženama promijenila život, a neke su čak i zatrudnjele.

'Većinu života nisam imala kvalitetan seks poput većine žena, a mislim da je razlog taj što žene ne znaju što ih uzbuđuje', rekla je.

Kao što je Carrie glavna u filmu, tijekom premijera je i Sarah Jessica u prvom planu, no teško se nosi s kritikama koje je film pokupio u Americi zbog neshvaćanja islamske vjere i pravila.

Možda je, možda je film lošiji od serijala i možda se previše priča o modi, no ovo j efilm o četiri najbolje prijateljice koje se za razliku od večine žena na svijetu, drže zajedno uvijek i zauvijek.

Više u Red Carpetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju