Vrlo uvjerljiva voštana figura glumice Hellen Mirren krasi muzje Madame Taussauds u Londonu. Toliko je autentična da je zaprepastila i samu glumicu

Voštana figura oskarovke Helen Mirren izgleda kao da će svaki trenutak oživjeti, a izvedba je oduševila i samu glumicu.

Voštana figura koja se pridružila slavnim osobama u muzeju Madame Taussauds u Londonu dodouše ima puno manje bora od glumice, no to ne umanjuje njezinu autentičnost.

Prema pisanju britanskih medija najlošije izvedbe voštanih inačica poznatih ličnosti su ona najpopularnijeg vampira Roberta Pattison, najljepše žene svijeta Julie Roberts, Halle Berry, Leonarda DiCapria, Oprah, Britney Spears i prekrasne Angeline Jolie.

Helen Mirren rođena je 26. srpnja 1945. godine u Engleskoj. Kroz karijeru nagrađena je Oscarom, nagradama SAG (Screen Actors Guild), nagradama BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), Zlatnim globusima i nekoliko Emmyja.

U svijet kazališta i glume probila se 1994. godine glumeći na West Endu, kada je bila dva puta nominirana za brodvejsku nagradu Tony za najbolju glumicu. Kao mlađa ostvarila je brojne fantastične uloge u filmovima, a najznačajniju ulogu ostvarila je u filmu 'Kraljica' u kojoj u tjelovljuje englesku Elizabetu II., za koju je među ostalima bila nagrađena nagradom BAFTA, Zlatnim globusom i Oscarom.

Privatni život protkan kokainom
Od zanimljivosti iz njezinog privatnog života vrijedi izdvojiti intervju za GQ iz 2008. godine u kojem je ispričala kako je kao studentica bila silovana i često konzumirala kokaina na partijima tijekom 80-ih godina.

'Volim kokain. Nikada ga nisam uzimala u velikim količinama, samo malo na partijima', rekla je Helen.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju