Grupa Libar, koja je do sada četiri puta rasprodala zagrebački klub Sax u subotu, 17.11.2012. nastupit će u Tvornici Kulture. Želite li uživati u tom posebnom glazbenom doživljaju, javite nam se i možda baš vi osvojite dvije ulaznice

U potpunosti svoja, s posebnim smislom za estetiku, punokrvna dalmatinska grupa 'Libar' od svojih početaka 2007.godine, postavila je nove glazbene standardne na hrvatskoj sceni te visoko digla ljestvicu progresivnog glazbenog izričaja.

Obradama svjetskih i domaćih hitova u formi tradicionalnih klapi, dobro poznatim pjesmama udahnuli su potpuno novi život i pokazali da kvalitetna glazba može imati najrazličitije interpretacije.

Sa svojom prvom autorskom pjesmom, hit singlom ‘Dite’, Libar je nastupio na Večerima Dalmatinske Šansone 2010. u Šibeniku gdje su odmah osvojili čak tri nagrade: za najboljeg debitanta, najbolji tekst i treću nagradu publike!

>> Libar: 'Mi smo izraziti emotivci koji se ne boje izraziti svoje osjećaje'

Nakon odličnih reakcija publike i struke, uslijedio je i novi singl 'Glasnije'. Za tu pjesmu je objavljen i pomalo ekscentrični video spot kojim su najavili novi album te koji je izazvao oduševljenje obožavatelja na Youtubeu: 'E ovako nešto se ne viđa često, ideja, sinkronizacija muzike i slike savršena, svaka čast', 'Tim burtonovski, dakle genijalno...'...'Mračne filmove inače ne volim i ne gledam... ali me je ovaj spot zakucao za fotelju! Najprije muzika, a onda i cijeli video...'

S novim albumom 'Libar' odbacili su prefiks klape i žanrovski se kvalificirali među pop-rock bendove, a kompletni autorski album odmah je izazvao buru među publikom.

Riječ je o vrlo slojevitom izdanju i teško ga je žanrovski definirati jer je svaki od desetorice članova benda u njega utkao dio sebe, a surađivali su i s nizom kreativaca hrvatske underground i estradne scene. Izlazak albuma je popraćen novim singlom, pjesmom 'Kapi' - himnički optimističnom, harmonijski bogatom i energetski nabijenom pjesmom zaraznog refrena.

Dijelimo vam 2x2 ulaznice za koncert koji će se 17. studenog održati u zagrebačkoj Tvornici. Pitanje koje vam može osigurati ulaznice glasi – koja je prva autorska pjesma grupe 'Libar'? Odgovor glasi 'Dite', a dobitnice su Lana Pandža i Nina Turić. Cure, uživajte na koncertu!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju