Povodom proslave125. godišnjice postojanja kozmetička kuća 'Avon' lansira Avon Voices, prvu globalnu online potragu za pjevačkim talentima među ženama i natjecanje skladatelja pjesama za žene i muškarce

Renomiran žiri sastavljen od vodećih imena glazbene industrije iz cijeloga svijeta uključuje šesterostruku dobitnicu Grammyja Fergie, legendarnu kompozitoricu Diane Warren, pjevačicu i kompozitoricu nominiranu za Grammy Natashu Bedingfield i rusku senzaciju Valeriyu.

Glavne značajke jednogodišnjeg programa su putovanje u zabavne destinacije za približno 200 kandidata iz cijelog svijeta koji će proći prvi krug glasanja, gdje će im biti osiguran profesionalan trening i Avonovi makeoveri te će imati priliku uz profesionalnu pomoć snimiti svoju video izvedbu za polufinale.

Cilj potrage za talentima je pronaći dvije talentirane pjevačice i dati im priliku da snime vlastiti profesionalni album.

Službena stranica programa, AvonVoices.com, aktivna je od 1. prosinca i otvorena za registraciju. Tri su načina za sudjelovanje u globalnoj zajednici Avon Voices:

• Pjevanje: žene su pozvane da sudjeluju u online potrazi za talentiranim pjevačicama odabiranjem jedne od odobrenih pjesama čija lista se nalazi na AvonVoices.com i postavljanjem video zapisa za prijavu do 13. veljače 2011.

• Glasanje: Svi mogu biti lovci na talente i pozvati svoje prijatelje i poznanike s talentom za pjevanje da se uključe, gledati video zapise i glasati za svoje favorite. Od travnja do listopada potraga će biti sužena četiri puta na temelju kombinacije online glasanja javnosti i ocjena sudaca (prvih 200-tinjak kandidatkinja koje su svoje video zapise postavile na AvonVoices.com do 13. veljače odabire se u prvoj fazi natjecanja, a prvi službeni krug glasanja počinje 22. travnja 2011.).

• Skladanje pjesama: Žene i muškarci mogu sudjelovati u natjecanju za skladatelje pjesama pisanjem originalne pjesme koja inspirira te koja dijeli nadu i optimizam sa svijetom. Ovo je drugi dio natjecanja koji započinje 20. svibnja 2011., a bit će potrebno u prijavi poslati digitalni dokument i riječi svoje pjesme na AvonVoices.com.

Ovaj projekt okuplja jedinstvenu postavu glazbenih umjetnika iz cijelog svijeta kako bi podržali ovaj projekt. Zajedno s Fergie, Diane Warren, Natashom Bedingfield i Valeriyom u žiriju će biti Delta Goodrem, australska umjetnica desetljeća, Sheila E., bubnjarka nominirana za Grammyja; David Pack, Grammyjem nagrađivan pjevač, kompozitor i glazbeni producent, te Maia, kolumbijska pjevačka zvijezda. Dodatni globalni članovi žirija bit će objavljeni u nadolazećim tjednima.

>> Haljina otkrila adute koje čine Fergie ženom godine

Avon Voices je mnogo više od pružanja prilike neotkrivenim talentima. Tijekom godine, glazba će biti dostupna za digitalno preuzimanje za određen iznos, od kojeg će postotak biti namijenjen za kampanju protiv nasilja nad ženama Avonove humanitarne Zaklade za žene.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju