Nekada su vrjedniji pokloni oni za koje smo potrošili malo, ali oko kojih smo se potrudili puno. Spakirani s ljubavlju uz kreativna rješenja, ovi pokloni razveselit će baš sve članove obitelji, ali i vaše prijatelje.

Galerija Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 25 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 24 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 23 +21 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 22

Od jedne vrećice medenjaka mogu nastati čak tri poklona koja možete prilagoditi osobi kojoj ćete ih pokloniti, pa umjesto da u božićno vrijeme muku mučimo s time što kupiti kojem članu obitelji, ovim idejama možemo si olakšati, uštedjeti i svejedno razveseliti svakoga tko dobije slatki poklon-paketić izrađen samo za njega. U videu pogledajte kako na različite načine upakirati omiljene slastice kojima ćete raznježiti najmilije.

Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 22 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 22 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

1. Slatki zavežljaji

Slatki zavežljaji mogu biti jestiva dekoracija na blagdanskom stolu, ali i zgodan poklon koji će vaši gosti ponijeti kući. Božićni ugođaj ovakvoj vrsti poklončića svakako će dati narezan Torrone s bademom i lješnjakom, medenjaci, obični i čokoladni, Favorina Speculatius keksiili božićni vjenčići s maslacem.

Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 8 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 8 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Jednostavno ih poslažite jedan na drugi i zavežite oko njih ukrasnu vrpcu po želji, u čvor utaknite borovu grančicu i oko mašnice objesite božićni ukras po želji. Uz fine kekse vaši gosti dobit će ukras za bor koji će im ostati kao uspomena i moći će njime uljepšati svoje drvce.

Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 18 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 18 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

2. Teglice s posvetom

Reciklirajte staklene teglice i od njih napravite poklone za cijelu obitelj s posebnom posvetom za svakoga. Šareni medenjaci, čokoladne dražeje, čokoladice u prigodnim pakiranjima ili omiljeni keksići bit će idealan poklon za nećake, djecu, prijateljice, bake i djedove. Primjerice, od jedne vrećice Favorina božićnih medenjaka možete napraviti i do tri takva poklona.

Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 3 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 3 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Dovoljno je samo malo ukrasnog papira od kojeg ćete napraviti šareni pokrov za poklopac i ukrasne vrpce ili špage kojom ćete ga pričvrstiti i na nju napisati posvetu. Ovaj mali znak pažnje raznježit će svakoga, a staklenka će nakon što se keksići pojedu možda naći i neku drugu namjenu. Možda vam se i vrati ispunjena bakinim domaćim džemom.

Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 10 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 10 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

3. Korneti iznenađenja

Ne bacajte ostatke papira za zamatanje jer lako mogu poslati slatki šareni kornetići za najmlađe koje možete ispuniti omiljenim slatkišima. Jedna kutija Favorina Toffee X-mas pralina s čokoladnim borićima sadrži tri paketića pa od nje možete napraviti tri slatka korneta kojima ćete razveseliti dječicu ili pak prijatelje.

Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 12 Kreativne ideje za jednostavni božićni poklon koji možete izraditi sami - 12 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Šareno i prigodno punjenje mogu činiti i razne čokoladne kuglice, božićne figure ili novčići. Uz glazbenu limenu kutiju u obliku oldtajmera s medenjacima, ovi će poklončići biti poput vremeplova koji će djecu vratiti u neka stara vremena, a u djedovima i bakama pobuditi nostalgiju.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju