Bora Bora spada u zavjetrinsku varijantu društvenih otoka u Francuskoj Polineziji. Nalazi se na 260 kilometara od glavnog grada Papeetea. Okružen je lagunom i koraljnim grebenom.

U sredini otoka nalaze se ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha - Pahie i Otemanua koji dosežu visinu do 727 metara.

2000. godine broj stanovnika iznosio je 4.000 ljudi. Glavno je naselje Vaitape na zapadnom dijelu otoka.

Ime Bora Bora je nastalo u tahićanskom jeziku i označava "prvo rođenje". Izvorno se izgovara "Pora Pora".

Prehrana je ograničena na morska i kokosova jela. 

Otok ovisi o turizmu. Najčešće ga posjećuju američki i japanski turisti koji dolaze u ovu turističku destinaciju i koji se uvijek vraćaju oduševljeni zbog prelijepe prirode i predivnih plaža.

Air Tahiti dnevno organizira pet do šest letova k Papeeteu. Karta u jednom pravcu stoji oko 14.000 franaka.

Službeni jezik Francuske Polinezije, pa tako i Bore Bore jest francuski, ali je engleski više u uporabi, osobito među mlađim generacijama.

Javni prijevoz je slabijeg inteziteta. Voze uglavnom autobusi na otprilike svakih sat vremena. Preporučljivo prijevozno sredstvo za turiste je bicikl, ukoliko hotel ne organizira prijevoz. Moguće je iznajmiti i električni automobili u Vitapeu.

Bora Bora je poznata po ronjenju u koraljnom grebenu. Može se vidjeti veliki broj morskih pasa. Postoje dva ronilačka operatora. Mnogi instruktori organiziraju eskurzije hranjenja morskih pasa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju