Kažu da spontane stvari najbolje ispadnu pa tako ne znati do zadnjeg dana kamo ćeš na godišnji zna biti vrlo zanimljivo. Još kad pritom dobiješ povoljniju last minute ponudu – bolje ne može. Upravo tako suprug i ja ove smo godine završili na Mallorci. I ispalo je super!

Ponedjeljak mi je bio prvi dan odmora. Dva dana prije čuli smo se s gotovo svim agencijama, zamolili ih da nam potraže nešto u iduća dva tjedna i izbor je pao na Španjolsku.

Let je bio u petak pa smo dane prije iskoristili za obilazak naše obale. Šibenik, Trogir, Rab pa Ljubljana otkud smo letjeli. Kad smo se vratili, još dva slobodna dana proveli smo u Poreču i kao šećer na kraju Motovun uoči festivala.

Za sve oni koji razmišljaju o Mallorci, želite li divno čisto more, pješčane plaže, odličnu hranu i dobar provod – apsolutne preporuke.

Palma de Mallorca od našeg je hotela bila udaljena sat vremena vožnje automobilom. Jedan dan rentanja stajalo nas je 55 eura. S praznim rezervoarom! Palma je glavni grad otočne provincije Baleari. U središtu je najveće turističke regije Bahia De Palma na jugu otoka, kozmopolitsko središte s mnoštvom trgovina, bezbroj barova, trgovina i restorana.

Divne plaže i more. Uvijek ima ugodnog laganog vjetra. Iznajmljivanje ležaljke i suncobrana 10,50 eura.

Kućica kakvu bi svatko poželio imati, a tek palme, cvijeće, kaktusi ... Divno! Za cijenu nismo pitali jer bi nam se vjerojatno zavrtjelo u glavi.

U mjestu Valldemossa, 17 kilometara udaljenom od Palma de Mallorce najpoznatiji stanovnici su Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones koji su tamo pronašli svoje ljetno utočište. Blago njima!

Čuvena gotička katerdrala ostavlja bez daha ...

Najbrži način za obići Palma de Mallorcu je gradski turistički bus.

Najniža ikad izmjerena temperatura u Palma de Mallorci je 4, a najviša 43 stupnja. Otok je ovo na kojem je kiša prava rijetkost. Pate od suše zbog čega na svakom koraku mole turiste da s vodom postupaju racionalno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju