Advent je počeo, kao i božićne kupovine. Neki su darove za svoje najbliže nabavili za Black Friday ili čak i ranije, neki će ih kupovati kroz cijeli prosinac, dok će oni treći kupnju ostaviti za najgužvovitiji dan u prosincu – sam Badnjak. No sve tri grupe ljudi vjerojatno će se suočiti s istim problemom – zamatanjem poklona netom prije no što ih stave pod bor.

Iako će dežurni Grinchevi sve vezano uz Božić, pa tako i zamatanje poklona, pripisati konzumerizmu, činjenica je da su prvi tragovi zamatanja poklona pronađeni već oko drugog stoljeća prije Krista! Kinezi su koristeći rižin papir, u koji i danas rado zamatamo poklone, koristili kako bi zamotali poklone za službenike raznih institucija.

Ideja zamatanja popularizirala se u 20. stoljeću zahvaljujući braći Rollieju i Joyceu Hallu, osnivačima tvrtke Hallmark Cards, kada su nakon prekrasnih čestitki u svoju ponudu uveli i razne dodatke, popust ukrasnih papira za zamotavanje poklona.

I vrapci na grani znaju da je najlakše zamotati četvrtaste predmete, no što je s onima nepravilnog oblika?

Slika nije dostupna 10 maznih poklona koje ćete poželjeti zadržati za sebe

I je li za lijepo zamotan poklon dovoljno kupiti samo lijepi papir ili jednostavnim i besplatnim trikovima i ukrasima možete dodati taj završni dodir? Sve to, pa i više, možete saznati na radionici zamotavanja poklona pod zgodnim nazivom Smotana radionica, koja će se održati ove subote, 7.12. od 11 sati, u najvećoj hrvatskoj knjižari – Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj 7.

Sve što trebate je prijaviti se putem online prijavnice jer kapaciteti su ograničeni, a sudjelovanje besplatno.

Voditeljica Danica Šojat, velika kreativka čiji ručni radovi često krase Hoću knjigu knjižare odgovorit će na sva vaša pitanja oko zamotavanja. Dodatne informacije pronađite unutar eventa, a nakon radionice podijelite s nama fotke svojih remek-djela!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju