Uređivanje interijera velika je ljubav akademske slikarice, ilustratorice i dizajnerice interijera Mirne Sišul iz Rijeke. Nakon preuređenja stana na Rabu, o čemu smo i pisali, Mirni je u ruke dospio stan u Vodicama koji sada, u svom novom ruhu, 'puca od sreće'

Da šaranje po zidu nije samo 'posao' za djecu jasno je iz samo jednog pogleda na novouređeni stan u Vodicama, djelo akademske slikarice, ilustratorice i dizajnerice interijera Mirne Sišul iz Rijeke. Već smo pisali o stanu na Rabu kojeg je Mirna uredila uz minimalni trošak i svoj zaštitni znak – crtanje i pisanje raznih poruka po zidovima.

Kako bi u ovom stanu uvijek vladala sreća Mirna je nacrtala i mnoštvo bubamara, koje su u mnogim kulturama simbol sreće, te napisala 'Invazija sreće'

Mirnine poruke uvijek su afirmativne i razigrane kao i crteži i slike kojima dekorira zidove. Upravo na zidove stavlja naglasak kod uređenja interijera, a tako je bilo i pri uređenju stana u Vodicama.

'Dati zidovima dašak duše izvrsno se ponaša u interijeru i podiže svaki moderan prostor. Veseli me kada 'podigne' prostor', ističe Mirna te dodaje da su vlasnici stana odradili odličan posao u glavnom uređenju zbog čega joj je bilo pravo zadovoljstvo raditi.

Jedan dio zida Mirna je ukrasila starim kazetofonom i kazetama uz natpis 'Dobre vibracije' što prostoru daje topli, retro štih. Gotovo kao da se i kroz fotografiju može čuti neka dobra, glazba 'dizalica'. Drugi dio zida je ukrašen stolicom obojanom u bijelo sa crvenim točkama, Mirninim slikama te kuhinjskim priborom u crvenoj i bijeloj boji.

'Koristila sam opet staru stolicu preuređenu za ovu priliku, a budući da su vlasnici poželjeli iskoristiti stari kazetofon sve se dobro posložilo', kaže Mirna.

S trećeg pak zida u oči upada poruka 'Ljubav je u zraku' i nacrtane ptičice u letu. Da stanari ove oaze u Vodicama ne bi smetnuli s uma da svaki novi dan donosi novu priliku za sreću podsjeća ih poruka 'Ovo je sretan dan'. Kako bi u ovom stanu uvijek vladala sreća Mirna je nacrtala i mnoštvo bubamara, koje su u mnogim kulturama simbol sreće, te napisala 'Invazija sreće'.

'Obožavam bubamare, ptičice,... Jednostavno ih moram koristiti! Pozitivne misli potrebne su nam svaki dan', poručuje Mirna.

A što biste vi napisali na zidu svoga doma? Inspirirajte se Mirninim umijećem i uz minimalnu investiciju udahnite svom životnom prostoru novu živost i svježinu.

U foto galeriji pogledajte kako je ova umjetnica iz Rijeke uredila stan u Vodicama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju