Ova talijanska slastica koja nas podsjeća na sladoled ima mnogo svojih verzija, a mi smo pronašli onu najslasniju, ali i najjednostavniju.

  Galerija Rajski semifreddo od samo 3 sastojka koji će rashladiti svako nepce Kombinacija je onoliko koliko ima i ukusa ljudi Semifreddo od grčkog jogurta s komadićima biskvita. badema i karamelom +1 Rajski semifreddo od samo 3 sastojka

Semifreddo se sastoji od tri osnovne komponente - šlaga, kreme od žumanjaka te meringue kreme odnosno šauma. U zajedničku smjesu zatim se dodaju razni dodaci poput badema, suhog voća, komadića čokolade ili pirea od bobičastog voća.

Kombinacija je onoliko koliko ima i ukusa ljudi, a vi ćete sigurno pronaći svoju.

Mi smo odlučili napraviti laganiju i jednostavniju verziju bez jaja, ali s grčkim jogurtom i slatkim vrhnjem. Dukatos s komadićima badema i biskvitom odlično je poslužio kao baza za ovu ledenu tortu idealnu za ljetne proslave ili druženja koja se jede baš kako joj ime kaže polu-ledena.

RECEPT ZA SEMIFREDDO OD GRČKOG JOGURTA S KOMADIĆIMA BISKVITA, BADEMIMA I KARAMELOM

5 Dukatos Divine komadići biskvita i bademi od 150g
250 ml vrhnja za šlag
2 vrećice vanilin šećera
Pola šalice sjeckanih badema
3 žlice umaka od karmele

Priprema:

1. U vrhnje za šlag dodajte dvije vrećice vanilin šećera i istucite ga te u njega dodajte pet Dukatos Divine jogurta s komadićima biskvita i bademima.

2. Smjesi dodajte sjeckane bademe.

3. U metalni ili silikonski kalup izlijte smjesu za semifreddo. (Ako koristite metalni kalup preporučamo da ga obložite prozirnom folijom kako bi ga lakše kasnije izvadili.) Na vrh dodajte umak od karamele i nožem se malo poigrajte s njim kako bi probio dublje u kremu.

4. Stavite na hlađenje oko 4 sata. Prije posluživanja ostavite ga malo na sobnoj temperaturi neka se opusti. Tada će biti najslađi, pogotovo ako ga ukrasite umakom od karamele. U slast!

Advertisement

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju