Kralj Charles III. organizirao je svečanu večeru u Buckinghamskoj palači za državnike, monarhe, članove kraljevskih obitelji i ostale visoke uzvanike koji su doputovali u Veliku Britaniju kako bi prisustvovali sprovodu Elizabete II., njegove majke. Britanski mediji ovu večeru nazivaju primanjem stoljeća zbog velikog broja uvaženih uzvanika koji su došli u Buckinghamsku palaču na poziv kralja.

Galerija Kraljica Rania u haljini Alessandre Rich Kraljica Letizia u kombinaciji Caroline Herrere Manolo Blahnik Hangisi +1 Salonke modne kuće Prada

Među njima je bila jordanska kraljica Ranija u pratnji supruga kralja Abdullaha II. te španjolska kraljica Letizia u pratnji svog supruga, kralja Felipea VI.

Modni kritičari odavno su ove dvije kraljice pozicionirali kao modne konkurentice, a tome pridonosi i činjenica da se međusobno redovito bore za prva mjesta na popisu najbolje odjevenih članica kraljevskih obitelji.

Obje su uvijek elegantne i odjevene u skladu s prigodom, a glavna razlika u njihovu stilskom izričaju jest to što Rania bez iznimke nosi odjevne komade poznatih modnih kuća i high-end brendova, a Letiziju često viđamo u vrlo povoljnim komadima komercijalnih modnih brendova poput Zare i Manga.

Kraljica Rania u haljini Alessandre Rich Kraljica Rania u haljini Alessandre Rich (Foto: Profimedia)

Iako ova večera nije bila prigoda za veliku modnu raznolikost s obzirom na to da je dress code nalagao nošenje crne boje, modni odabir Ranije i Letizije ipak se analizira na društvenim mrežama.

Manolo Blahnik Hangisi Manolo Blahnik Hangisi (Foto: Manolo Blahnik)

Sudeći prema komentarima, titulu bolje odjevene ovaj put dobiva jordanska kraljica. Rania je na večeru stigla u haljini dizajnerice Alessandre Rich. Model haljine pod nazivom Hollywood u originalu ima visok prorez, koji je kraljica za ovu prigodu ipak ukrotila. Kombinirala ju je sa štiklama Manola Blahnika, kultnim modelom Hangisi u crnoj boji. Uz satenske štikle odabrala je i njegovu torbicu Capri.

Kraljica Letizia u kombinaciji Caroline Herrere Kraljica Letizia u kombinaciji Caroline Herrere (Foto: Profimedia)

Letizia je na večeru došla u crnoj suknji i bluzi španjolske dizajnerice Caroline Herrere. Uz ove odjevne komade odabrala je salonke modne kuće Prada, klasični kožnati model u crnoj boji s potpeticom od 10 centimetara, koji je već nosila u nekoliko prigoda.

Salonke modne kuće Prada Salonke modne kuće Prada (Foto: Farfetch)

Više mi se sviđa kombinacija koju je odabrala...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju