Sezona ljetnog voća je pri kraju i sada je pravo vrijeme da još malo uživate u njemu. Jedna od najpopularnijih ljetnih voćki je breskva.

Specifična zbog svoje sočnosti i predivne kombinacije slatkasto-kiselkastog, breskva je odličan odabir za kolače, ali i za osvježavajući kompot.

Tradicionalno su kompoti dio zimnice, ali u tom slučaju se moraju pasterizirati. Mi vam danas donosimo recept za kratkotrajni brzi kompot u kojem će uživati i veliki i mali.

SASTOJCI ZA KOMPOT OD BRESKVE:

- 2 litre vode
- 1.5 kg breskvi
- 1 limun
- 3 velike žlice šećera

PRIPREMA KOMPOTA:

1. Breskve operite, ogulite i narežite na malo šire ploške. U veću zdjelu ulijte vodu i ubacite breskve. Kuhajte na laganoj vatri između 20-tak minuta. Kada je kompot kuhan, ubacite u njega šećer i sok od limuna pa dobro promiješajte.

2. Ostavite kompot da se prvo dobro ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prebacite u hladnjak. Potrošite ga u roku od dva dana.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju