Danas je Svjetski dan djece. Obilježava se na današnji dan jer je 20. studenog 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta s univerzalnim standardima koje države moraju jamčiti svakomu djetetu.

A ima li boljih sugovornika za današnji dan od djece? Nema. Zato smo mi posjetili Dječji vrtić "Dječji koraci" kako bismo s onim najmanjima razgovarali o najvećim i najvažnijim temama. Ljubav, sreća, igranje... sve su to bile bitne teme o kojima smo razgovarali.

Nakon dva sata druženja zaključak je ovakav. U iskrenom dječjem svijetu na cijeni su igra, gumeni bomboni i sladoled. Prijateljstvo je jako bitna stvar, a svađe, ako se i dogode, riješe se najkasnije idući dan.

Pjesma je bitan dio svakodnevnice. Pjesmom, između ostalog, razveseljavaju svoje roditelje kada su tužni. Nekoliko omiljenih hitova otpjevali su i u naš mikrofon.

S klincima smo razgovarali o bitnim temama S klincima smo razgovarali o bitnim temama (Foto: Zadovoljna.hr)

Kada je u pitanju budućnost, želje su različite. Tako su ispred nas sjedili budući zubari i zubarice, doktori i doktorice, tete u vrtiću, vozači autobusa i jedan Spiderman - ali pravi.

Dotaknuli smo se i dječjih prava. Istaknuli su svoje pravo na čišćenje zuba, bosonoge šetnje po travi, hrabrost... Na kraju su poručili nama odraslima da ih moramo čuvati, paziti, grliti, ljubiti i igrati se s njima.

Što su nam još rekli, pogledajte u videu na početku teksta.

"Zašto sjeverica jede riževe?": Izjave vaših klinaca na putu do vrtića koja mame osmijeh na lice Dijete i lokva Pitanja klinaca na putu do vrtića - 9 Pitanja klinaca na putu do vrtića - 8 +8 Pitanja klinaca na putu do vrtića - 7

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju