U vezi ste, a očijukate s kolegom na poslu? Ne brinite, ne morate osjećati grižnju savjeti jer ovim 'zabranjenim' ponašanjem zapravo možete činiti dobor svojoj vezi, pokazali su rezultati studije

Flertovanje na poslu učestalija je pojava nego što mislimo, a tom činjenicom vodili su se znanstvenici kada su odlučili dublje zaviriti u ovu vrstu ponašanja.

Situacije kada se žena osjeća seksi dok čavrlja s kolegom ili kada se pogledava s kolegom sigurne su sve dok znate da nećete učiniti niša više od toga

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Sex and Marital Therapy ispitivalo je 160 žena u dugim ljubavnim vezama i 70 posto njih priznalo ih je da su se, otkako su u vezi, zaljubile u nekog drugog osim u svog partnera, a većina ih je rekla da je to bio kolega s posla.

No, ispalo je da time nisu naštetile svojoj vezi, štoviše, flert s kolegom s posla zapravo može učiniti dobro za vezu. Žene su se izjasnile da su flertujuću s drugim muškarcem još više željele svog partnera te su svoju povećanu želju za seksom prenijele u svoju vezu. Na dalje, većina je rekla da flertovanje s drugim muškarcem nije imalo nikakve negativne utjecaje na njihovu vezu.

Flert na poslu, slažu se stručnjaci, može biti zabavan način da se začini veza ili brak. Situacije kada se žena osjeća seksi dok čavrlja s kolegom ili kada se pogledava s kolegom sigurne su sve dok znate da nećete učiniti niša više od toga.

Ipak, treba biti oprezan jer granica između bezazlenog flerta i nečeg više može biti prilično tanka. Počnete li osjećati žudnju za kolegom znači da je flert prerastao u nešto više i tada biste trebali obratiti pažnju na svoju vezu i pokušati problem ondje riješiti kako si ne biste zakomplicirali život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju