RDcode torbe inspirirane su starim i neobičnim vratima s raznih strana svijeta. Kao detalji na torbama i ruksacima obavezni su i mali ključevi, brave, katanci, kucala, kako bi se što vjerodostojnije dočarali oblici i ornamenti izvornih vrata

Već dvije godine u kreativnoj radionici dubrovačkog modnog brenda RDcode nastaju torbe inspirirane starim i neobičnim vratima s raznih strana svijeta.

Naravno, neke od tih torbi-vrata inspiraciju imaju i u dubrovačkim povijesnim vratima, kao što su vrata renesansne palače Skočibuha-Bizzaro, ranobarokne crkve u povijesnoj četvrti Karmen te crkve sv. Roka.

Već dvije godine u kreativnoj radionici dubrovačkog modnog brenda RDcode nastaju torbe inspirirane starim i neobičnim vratima s raznih strana svijeta

Zajednička im je prepoznatljiva dubrovačka zelena boja i vodoravni, prugasti ili kvadratni volumeni. Kao detalji na torbama i ruksacima nastalima kao dio kolekcije "Doors & Bags" s potpisom RDcodea obavezni su i mali ključevi, brave, katanci, kucala... Sve to kako bi se što vjerodostojnije dočarali oblici i ornamenti izvornih vrata.

Neobični ruksaci koji dizajnom prate arhitektonske oblike vrata inspirirani su i jednim crvenim vratima iz norveškog Osla, tamno-smeđim gotičkim vratima na ulazu u jedan dvorac u britanskoj regiji Cornwall, zelenim vratima s antičkih rimskih hramova, crveno-bijelim sa otočića Burano u Venecijanskoj laguni ili smeđim iz talijanskog gradića Alberobello.

Modnu priču RDcode osmislila je novinarka Renata Debeljak. Njezina fascinacija torbama najprije je bila samo hobi, a onda je prije nekoliko godina prerasla u pravi posao.

Renatina su velika fascinacija i neobična, povijesna vrata s raznih strana svijeta koja je viđala na putovanjima, pa je odlučila te svoje dvije velike strasti povezati u svom dizajnu. Tako je u sklopu brenda RDcode nastala priča "Doors & Bags".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju