Na putu do posla Christen Brand doživjela je neugodno iskustvo s kojim se mogu poistovjetiti mnoge žene. Nepoznati muškarac dobacio joj je komentar o dobrim nogama koji je ona ignorirala što je spomenutog muškarca potaknulo da je slijedi

Ljutnju zbog situacije u kojoj ju je nepoznati muškarac gnjavio neprimjerenim komentarima o njezinom izgledu Christen Brandt izrazila je u statusima na društvenim mrežama.

Njezina reakcija izaziva ovacije žena koje su doživjele isto, ali i muškaraca koji joj izražavaju potporu. Nikada neću razumjeti ljude koji misle da je to prihvatljivo ili kompliment. Žao mi je što s to morala iskusiti, napisao je jedan od njih.

Ovo se događa svim ženama. A svijet se i dalje ponaša kao da je to naš problem koji moramo same riješiti.

'Ovo sam nosila jutros dok sam se probijala kroz gužvu na stanici podzemne željeznice, a muškarac koji je prošao pored mene i rekao mi 'baš imaš dobre noge'. Ignorirala sam ga i nastavila hodati, a on se okrenuo i počeo me slijediti. 'Dušo, jesi li me čula? Rekao sam da imaš dobre noge. K vragu! Hvala'.

To 'hvala' me zasmetalo. Kao da je mojih 10 centimetara nepokrivene kože tamo zbog njega. Dar u smeđim najlonkama. Postoji u svijetu zato da bi ga on cijenio.

Sljedeći put kada se zapitate je li vam suknja previše kratka, sljedeći put kada kažete svojoj kćerki tinejdžerici da obuče nešto drugo, sljedeći put kada na vijestima čujete o novim pravilima odijevanja u školama - sjetite se ove fotografije.

Nosim parku i čizme. Ovo se događa svim ženama. A svijet se i dalje ponaša kao da je to naš problem koji moramo same riješiti. Frajeri, saberite se, puna mi je kapa ovoga.'

Naravno, ne dijele samo muškarci neprimjerene komentare. Primjedba prodavačice na izgled njezine maloljetne kćeri šokirala je ovu majku koja je također odlučila javno reagirati i izazvala oduševljenje.

Kako se vi nosite s neugodnim dobacivanjima?

glasova:

This is what I was wearing this morning as I made my way through a crowded 34th Street subway station, and a man passing...

Posted by Christen Brandt on Thursday, January 28, 2016

 

 

A photo posted by Christen Brandt (@cjbrandt) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju