Bez obzira na to imamo li eksplozivnu narav i lako se naljutimo ili nam je prag tolerancije vrlo visok kada je u pitanju nervoza, svatko od nas ima onu jednu rečenicu koja nas u sekundi može "prebaciti". U nastavku provjerite koje to rečenice dižu tlak horoskopskim znakovima.

 

1. Ovan

"Sigurno ti ne treba pomoć?"

Ne, ne treba im pomoć i prestanite ih to ispitivati. Ovnovi su neovisni, vole stvari raditi po svom i ne vole ovisiti od drugima. Ako budu trebali vašu pomoć, sami će je tražiti, ali i dalje im neće odgovarati ako se budete previše petljali u njihov posao.

2. Bik

"Opusti se, snaći ćemo se nekako."

Bik voli imati plan. Točnije, bik mora imati plan i zato mu ne govorite da ćete problem rješavati usput, kako vam dođe, bez ikakve organizacije. Njemu je to nezamislivo. Bikovi su jako odgovorni i vole dobro promisliti o svemu prije nego što poduzmu sljedeći korak, tako da im spontanost jednostavno nije jača strana, pogotovo ako su u pitanju važne stvari.

3. Blizanci

"Dvolična si."

Blizanci su jedan od horoskopskih znakova uz koje se veže najviše mitova, a jedan je i onaj o njihovoj navodnoj dvoličnosti. Često se pogrešno percipiraju kao osobe koje će ti nešto reći u lice, a onda iza leđa napraviti drugačije. Međutim, u pitanju zapravo nije dvoličnost, nego obična promjena u razmišljanju. Blizanci mogu doslovno u sekundi promijeniti svoje mišljenje ili ponašanje i stati iza te odluke, što je mnogim znakovima nezamislivo. Kada blizancima kažete da su dvolični, insinuirate da su vam namjerno zabili nož u leđa, a oni zapravo uopće nisu imali namjeru povrijediti vas.

4. Rak

"Gušiš me.“

Neki jednostavno ne mogu podnijeti intenzitet ljubavi rakova, pogotovo one osobe koje su po prirodi hladnije ili manje emotivne. Važno je znati da raku nije cilj preopteretiti vas količinom pažnje ili osjećaja, oni su jednostavno toliko emotivni i posvećeni važnim odnosima da si ne mogu pomoći u pojedinim situacijama.

5. Lav

"Baš si sebična."

Lavovi se dobro snalaze u centru pažnje i ne smeta im kada je sav fokus na njima, a upravo zbog toga proglašavaju ih egoističnima i sebičnima. Međutim, većinu lavova povrijedit ćete tom rečenicom jer zapravo uopće nisu takvi. Sebičnost je prije svega osobina čovjeka koji se brine samo o svojoj koristi, a svesti sve lavove na zajednički nazivnik i proglasiti ih sebičnima preveliko je generaliziranje. Oni su često fokusirani na svoje potrebe, ali to ne znači da će u potpunosti ignorirati potrebe bližnjih.

6. Djevica

"Nisi u pravu."

Jednu stvar morate znati o djevicama: šanse da će se one upuštati u bilo kakvu raspravu, a da prije toga nisu 100 posto sigurne u svoje argumente i informacije kojima barataju ravne su nuli. Kada djevici kažete da nije u pravu, očekujte referat o tome zašto ste vi u krivu.

7. Vaga

"Odluči se već jednom!“

Upiranjem prsta u jednu od najvećih slabosti vaga zasigurno nećete pomoći u tome da brže donesu odluku. Dapače, samo ćete ih iznervirati, a potencijalno i natjerati da donesu pogrešnu odluku.

8. Škorpion

"Lažeš!“

Škorpioni ne mogu podnijeti kada im netko laže. Isto tako, laganje drugima smatraju gubitkom vremena. Situacije u kojima moraju lagati (što će učiniti samo ako im je do nekoga jako, jako stalo) nepodnošljive su im. Kada nekoga uhvate u laži, jako će se potruditi razotkriti istinu jer vjeruju da jedna laž vodi prema drugoj laži. Zato, optužite li škorpiona za laž, vjerojatno će dobro razmisliti zašto vas je uopće pustio u svoj život.

Opuštena žena Horoskop za studeni: Što zvijezde pripremaju horoskopskim znakovima?

9. Strijelac

"Stani na loptu, previše si impulzivna."

Strijelcima možete oduzeti sve, ali ne i njihovu prepoznatljivu spontanost. To nije osobina zbog koje im treba zamjerati. S tim se morate naučiti živjeti jer su spontanost i impulzivnost sastavni dio njihova karaktera, srž njihove osobnosti.

10. Jarac

"Daj se smiri."

Ovom rečenicom samo ćete aktivirati tempiranu bombu prepunu nervoze. Jarac itekako zna u kojim se situacijama mora smiriti, ali jednostavno to ne može napraviti dok se ne ispuše.

11. Vodenjak

"To moraš napraviti ovako."

Vodenjaci su inovativan znak koji može unaprijed vidjeti sva potencijalna rješenja pojedinog problema koje drugi ljudi ne vide. Oni jednostavno ne podnose kada im se govori da nešto mora biti odrađeno na specifičan način, a oni vide razne kreativne mogućnosti koje bi imale isti učinak. Uvijek možete računati na to da će vodenjak pronaći svoj unikatni pristup rješavanju nekog problema ili zadatka umjesto slijeđenja tradicionalne strategije.

Par Otkrijte najbolji ljubavni savjet za svaki horoskopski znak

12. Riba

"Preosjetljiva si."

Već i ptice na grani znaju koliko su osobe u ovom horoskopskom znaku emotivne. Iz toga zapravo proizlazi njihova osjetljivost. Ribe duboko proživljavaju sve emocije, ekstremno su empatične i zato se ostalima može učiniti da su njihovi osjećaji previše snažni ili jako izraženi. Međutim, reći ribi da prestane osjećati jest kao reći nekome da prestane disati. Emocije su pogonsko gorivo svake ribe i kada joj kažete da je previše osjetljiva, zapravo dirate u osnovu njezina karaktera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju