Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Baza za sladoled

05-06-2015 Piše Zadovoljna
komentari

Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je tek 4 sastojka. Oni koji vole neutralan i nježan okus sladoleda, uživat će u njemu i bez posebnih dodataka

Recept za bazu za sladoled
300 ml slatkog vrhnja za šlag
5 dag šećera
3 jušne žlice kukuruznog škroba
prstohvat soli

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

1. U zdjelu ubacite 200 ml vrhnja, šećer, sol. Rastvorite nožem mahunu vanilije, izvadite sjemenke i ubacite ih u vrhnje. Kuhajte smjesu na srednjoj temperaturi i konstantno miješajte. Maknite s vatre kada zakipi.

2. U posudi izmiješajte ostatak vrhnja s kukuruznim škrobom. Lagano umiješajte u kuhanu smjesu. Stavite sve na srednju vatru, miješajte i kuhajte otprilike 5 minuta, dok ne primijetite da se počinje zgušnjavati. Tada smanjite temperaturu na nižu i miješajte još 5 minuta dok ne postane gusta.

3. Maknite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi prije nego je stavite u zamrzivač. Ako smjesa ima grudice, možete je izraditi mikserom.

Pročitaj još
Pročitaj još