Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je tek 4 sastojka. Oni koji vole neutralan i nježan okus sladoleda, uživat će u njemu i bez posebnih dodataka

Recept za bazu za sladoled
300 ml slatkog vrhnja za šlag
5 dag šećera
3 jušne žlice kukuruznog škroba
prstohvat soli

1. U zdjelu ubacite 200 ml vrhnja, šećer, sol. Rastvorite nožem mahunu vanilije, izvadite sjemenke i ubacite ih u vrhnje. Kuhajte smjesu na srednjoj temperaturi i konstantno miješajte. Maknite s vatre kada zakipi.

2. U posudi izmiješajte ostatak vrhnja s kukuruznim škrobom. Lagano umiješajte u kuhanu smjesu. Stavite sve na srednju vatru, miješajte i kuhajte otprilike 5 minuta, dok ne primijetite da se počinje zgušnjavati. Tada smanjite temperaturu na nižu i miješajte još 5 minuta dok ne postane gusta.

3. Maknite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi prije nego je stavite u zamrzivač. Ako smjesa ima grudice, možete je izraditi mikserom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju