Treba vam neki brzinski desert za proslavu Međunarodnog praznika rada? Donosimo vam recept za kolač bez pečenja koji ćete napraviti za tren. Brže od ovoga ne može. Keksi, puding od lješnjaka i čokoladna glazura dobitna su kombinacija.

SASTOJCI ZA BRZI KOLAČ OD KEKSA I PUDINGA:

- 500 grama petit beurre keksa
- 1 litra mlijeka (za puding)
- 2 dcl mlijeka (za namakanje keksa)
- 15 dag maslaca
- 2 pudinga od lješnjaka (ili drugi po želji)
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 100 grama tamne čokolade

Čokoladni kolač na čaše Čokoladni kolač na čaše: Desert koji ćete "smućkati" za samo pet minuta

Kolać od Nutelle i keksa (ilustrativna fotografija) Kolač od Nutelle i keksa: Superbrzi recept bez puno filozofije

PRIPREMA:

1. Puding skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada s ohladi, mikserom u njega umiješajte maslac sobne temperature.

2. Odaberite protvan u koji ćete slagati kolač. Kekse s obje strane namačite u mlijeko i stavljajte u protvan dok ne pokrijete dno. Zatim stavite nekoliko žlica kreme i razmažite. Naizmjence stavljajte sloj keksa i kreme dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj mora biti keks.

3. Kada ste složili sve slojeve, pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte s vrelim slatkim vrhnjem. Pustite da čokolada minutu-dvije stoji u vrelom vrhnju, a zatim promiješajte kuhačom ili špatulom dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko kolača i kada se glazura ohladi, stavite kolač na hlađenje.

SAVJET: Ako želite još ukusniji kolač, kekse umjesto u mlijeko umačite u mješavinu crne kave i ruma.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju