SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- prstohvat soli
SASTOJCI ZA KREMU:
- 500 grama jagoda
- 80 grama šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 malo pakiranje želatine (10 grama)
PRIPREMA TORTE S JAGODAMA
1. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka. U posudi dobro izmiksajte žutanjke i šećer. U drugoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Tučeni snijeg od bjelanjaka naizmjence s brašnom dodajite u mješavinu žutanjaka i šećera.
2. Okrugli kalup za torte namažite maslacem i pospite s malo krušnih mrvica. Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20-tak minuta, sve dok biskvit na površini ne bude zlatno-žute boje. Nakon pečenja ostavite biskvit da se potpuno ohladi.
3. Jagode, šećer i slatko vrhnje izblendajte ili povežite sve sastojke štapnim mikserom. Prema uputama na vrećici pripremite želatinu i potom je umiješajte u kremu. Prelijte kremu preko biskvita i stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stisnula. Najbolje je ostaviti kolač u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja ukrasite tortu po želji.
Dobar tek!
POGLEDAJTE I: