Kremasta torta s jagodama
Kremasta torta s jagodama (Foto: Profimedia)
Zdravlje & prehrana

Kremasta i lagana: Recept za finu tortu s jagodama

14-07-2019 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Još uvijek se niste zasitili jagoda? Onda isprobajte recept za jednostavnu tortu s ukusnom kremom u kojoj vladaju upravo ove crvene ljetne ljepotice.

SASTOJCI ZA BISKVIT:

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima

- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- prstohvat soli

SASTOJCI ZA KREMU:

- 500 grama jagoda
- 80 grama šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 malo pakiranje želatine (10 grama)

Kolač od jogurta s keksom i voćem Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

Rolada s jagodama Gotova za tren: Najlakši recept za roladu s jagodama

PRIPREMA TORTE S JAGODAMA

1. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka. U posudi dobro izmiksajte žutanjke i šećer. U drugoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli. Tučeni snijeg od bjelanjaka naizmjence s brašnom dodajite u mješavinu žutanjaka i šećera.

2. Okrugli kalup za torte namažite maslacem i pospite s malo krušnih mrvica. Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20-tak minuta, sve dok biskvit na površini ne bude zlatno-žute boje. Nakon pečenja ostavite biskvit da se potpuno ohladi.

3. Jagode, šećer i slatko vrhnje izblendajte ili povežite sve sastojke štapnim mikserom. Prema uputama na vrećici pripremite želatinu i potom je umiješajte u kremu. Prelijte kremu preko biskvita i stavite u hladnjak na nekoliko sati kako bi se stisnula. Najbolje je ostaviti kolač u hladnjaku preko noći. Prije posluživanja ukrasite tortu po želji.

Dobar tek!

POGLEDAJTE I:

Pročitaj još
Pročitaj još