Ne želite se odreći slatkog, a ni ne morate. Najdraži desert, uz dobar recept, može biti jednako ukusan i u zdravoj varijanti. Isprobajte ovaj recept za palačinke i oduševite se

S popisom sastojaka i jasnim uputama za pripremu, napraviti dobru smjesu za palačinke čini se prilično jednostavno, no oni koji su pokušali znaju da je pogoditi točan omjer prava umjetnost.

Ako još uz to želite i da vaše palačinke budu zdrave i da u omiljenom slatkom desertu možete uživati bez straha od viška kalorija, pokušajte ih pripremati uz naše savjete.

Sastojci za palačinke:

¼ šalice zobi (oko 20 g)
½ šalice bjelanjaka (oko 150 g)
¼ šalice niskokaloričnog svježeg sira (oko 60 g)
100 g kiselog vrhnja
1 žličica praška za pecivo
3-4 žlice integralnog brašna
10 g vanilin šećera
malo soli
korica limuna

Priprema palačinki:

Priprema je poprilično jednostavna. Sve što trebate je pripremiti sastojke u jednu posudu i zatim ih dobro smiksati.

Ulje na tavi za pečenje palačinki s kiselim vrhnjem mora biti dobro ugrijano. Palačinke izlijte na manju površinu nego što biste to učinili pri pečenju klasičnih palačinki. Također, ne morate se brinuti da palačinke budu tanke.

Svaku stranu pecite par minuta. Po rubovima ćete vidjeti kada je vrijeme da ih okrenete na drugu stranu.

Palačinke zasladite voćem i agavinim sirupom

Ako ste se potrudili napraviti niskokalorične palačinke nemojte to upropastiti čokoladnim namazom.

Za potpuni doživljaj nakon pečenja, u palačinke umotajte zgnječenu bananu pomiješanu s usitnjenim orasima. Palačinke koje neće ugroziti vašu proljetnu liniju možete napuniti borovnicama i agavinim sirupom.

No nemojte pretjerati, agavin sirup je prirodni zaslađivač, ali je slađi od meda. Dobiva se iz južnoameričkog kaktusa i ne utječe na razinu šećera u krvi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju