Možda ste je pravili sami, a možda se na vašem tanjuru našla na nekim proslavama. U svakom slučaju, Mileram torta jedna je od onih koja oduševljava, a ako ste i sami planirali iznenaditi vaše najdraže ovom slasticom, u nastavku vam donosimo recept Nataše Pralice.

Na svom blogu Nataša je objavila recept za Mileram tortu sa šumskim voćem, a kao njezinu veliku prednost istaknula je činjenicu da se pripremljene smjese odmah spoje i zajedno peku pa nakon hlađenja morate samo staviti preljev i torta je gotova.

Evo i recepta.

SASTOJCI

TIJESTO:

- 250 grama brašna
- 100 grama šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 grama margarina ili maslaca
- 1 jaje

KREMA:

- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 grama šećera
- 800 grama milerama

OSTALO:

-koristite voće po želji (Nataša je koristila 500 grama smrznutog šumskog voća koje nije odmrzavala)
- 1 preljev za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom

 

PRIPREMA

1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.

2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.

3. Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.

4. Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.

5. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.

6. Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.

7. Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.

8. Odmah možete složiti i željeno voće.

9. Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.

10. Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.

11. Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

Brojne druge ukusne recepte potražite na blogu Natašine slastice.