Na svom blogu Nataša je objavila recept za mileram-tortu sa šumskim voćem, a kao njezinu veliku prednost istaknula je činjenicu da se pripremljene smjese odmah spoje i zajedno peku, pa nakon hlađenja trebate samo staviti preljev i torta je gotova.
Evo i recepta.
Mileram-torta - sastojci:
TIJESTO:
- 250 grama brašna
- 100 grama šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 grama margarina ili maslaca
- 1 jaje
KREMA:
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 grama šećera
- 800 grama milerama
OSTALO:
- koristite voće po želji (Nataša je koristila 500 grama smrznutog šumskog voća koje nije odmrzavala)
- 1 preljev za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom
Mileram-torta - priprema:
- U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.
- Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
- Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne, lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.
- Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
- U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gust.
- Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.
- Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.
- Odmah možete složiti i željeno voće.
- Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
- Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.
- Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.
Ako volite kolače s voćem, inspirirajte se i ovim receptima:
Kako Nataša priprema mileram-tortu, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu, a ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na blogu Natašine slastice.
Dobar tek!