Tržište je prepuno slasnih namaza na bazi lješnjaka koji se mažu na kruh, palačinke i dodaju kolačima, no pripremljeni su s dosta aditiva i šećera. Upravo zato nudimo vam recept za sličnu slasticu iz kućne radinosti koja je jednako ukusna, ali ima upola manje kalorija


Sastojci za namaz od lješnjaka:

200 grama lješnjaka
150 grama čokolade s visokim postotkom kakaa
150 ml kokosovog mlijeka
2 žlice meda
prstohvat soli

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 135 Celzijeva stupnjeva. Rasporedite lješnjake na papir za pečenje te ih stavite peći oko 15 minuta.

2. Pustite da se lješnjaci malo ohlade, a onda ih stavite u ručnik i trljajući plodove jedno o drugo pokušajte ukloniti njihovu ljusku s površine.

3. Smeljite lješnjake u blenderu dok ne dobijete prah.

4. Na niskoj temperature rastopite čokoladu u mlijeku, te s medom i solju. Kad dobijete rijetku tekućinu pustite da se ohladi u hladnjaku.

5. Ohlađenu smjesu od čokolade pomiješajte s lješnjakovim prahom, pa dodajte sladolednim kupovima, palačinkama i drugim slasticama! Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju