Kako pojesti samo jedan? Teško, jer ovim je pizza-muffinima stvarno teško odoljeti! Odlični su za druženja i rođendanske proslave, da ih ponesete na piknik, ukradete na posao (točno tako, ukradete jer nema šanse da vam ijedan ostane viška).

Kad spojite dva omiljena zalogaja u jedan, dobijete pizza-muffine. Već su vam na sami spomen zamirisali, priznajte!

Jednostavno, brzo, dekorativno, neodoljivo, tako bismo nazvali ovo slano zadovoljstvo koje možete začas napraviti baš svaki dan, a posebno za dječje (i ne samo dječje) rođendane i druženja s obitelji i prijateljima. Umijesite tijesto, napravite nadjev, upalite pećnicu, svi će vam biti zahvalni! I svakako u nadjev uključite svoje omiljene dodatke.

Sastojci za pizza muffine:

Za tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 180 ml mlake vode
  • 1 vrećica suhog kvasca (+ malo toplog mlijeka, žličica šećera i žličica brašna za dizanje kvasca)
  • pola žličice soli
  • 2 žlice maslinova ulja

Za nadjev:

  • 200 g sitno sjeckane ili pasirane rajčice
  • 250 g cherry rajčica
  • 4-5 šampinjona
  • 250 g mozzarelle
  • 50 g ribanog parmezana
  • 12 listova svježeg bosiljka
  • 1 žličica origana
  • prstohvat soli
  • 1 žlica maslinova ulja
  • po želji dodajte i malo pršuta, slanine ili kuhane šunke

Pizza muffini - priprema:

  1. U zdjelicu stavite kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pa prelijte s malo toplog mlijeka i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.
  2. U drugu zdjelu prosijte brašno, dodajte sol pa dobro promiješajte, potom dodajte maslinovo ulje, uzdigli kvasac i mlaku vodu pa umijesite glatko, podatno tijesto (pri miješenju si pomažite dodavanjem brašna). Umiješeno tijesto formirajte u kuglu, stavite u dublju zdjelu, premažite tijesto maslinovim uljem pa prekrijte posudu i ostavite da se diže najmanje 30 minuta.
  3. Pripremite nadjev: u manjoj posudi izmiješajte sjeckanu ili pasiranu rajčicu s maslinovim uljem, solju i origanom. Mozzarellu ocijedite i natrgajte na manje komadiće (držite je na sobnoj tempareturi), šampinjone narežite na tanke ploške, a cherry rajčice prepolovite.
  4. Uzdiglo tijesto izručite na pobrašnjenu površinu, razvaljajte pa čašom ili okruglim izrezivačem promjera 7 cm izrežite 12 krugova.
  5. Utisnite tijesto u kalup za muffine koji ste premazali maslinovim uljem pa nadjenite umakom od rajčice, dodajte mozzarellu, složite gore nekoliko ploškica šampinjona  2-3 polovice cherry rajčica i i na kraju naribajte parmezan.
  6.  Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C i pecite između 15-20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se muffini ohlade u kalupu pa ih izvadite i dodatno nadjenite svježim cherry rajčicama i svježim listovima bosiljka pa poslužite toplo.

Slobodno možete dodavati i mijenjati sastojke po vašoj želji, baš onako kao što to radite u prilikom pripremanja pizze.

To što nemate kalup za muffine ne predstavlja nikakvu prepreku za uživanje u poznatim pizza okusima, umijesite pa razvaljajte tijesto, nadjenite ga i zarolajte. Recept za punjeni kruh, popularni stromboli sve je što trebate!

Ili napravite ovu brzu, lažnu pizzu, škicnite najbrži i najlakši recept od samo 3 sastojka, jedan je od njih lisnato tijesto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju