U slasnoj i ukusnoj pizzi uživaju i veliki i mali. Iako je nepravedno svrstavaju u brzu hranu, ona može biti itekako zdrava i zanimljiva grickalica. Ako vi i vaši najbliži guštate u ovom jelu, donosimo odličan i domišljat recept za lažnu pizzu gotovu u tren oka.

Sastojci za falšu pizzu:
- lisnato tijesto
- sir (mozzarella ili neki drugi po želji)
- pasirana rajčica u tetrapaku
- papir za pečenje

Priprema:
1. Dva lisnata tijesta raširite i izvaljajte na debljinu od nekoliko milimetara te ih stavite jedno na drugo na lim za pečenje na kojem je već postavljen papir.

2. Tijesto stavite jedno na drugo te ih poklopite tanjurom (s unutarnjom stranom prema tijestu). Tanjur služi kao šablona.

Ako vi i vaši najbliži guštate u ovom jelu, donosimo odličan i domišljat recept za 'lažnu' pizzu, gotov u tren oka

3. Nožem napravite krug oko tanjura te odrežite, uklonite višak tijesta i dobit ćete dva kruga.

4. Maknite tanjur i na donje tijesto namažite mješavinu rajčice i bosiljka, dodajte i sir i poklopite drugim krugom od tijesta

Recept za irski kruh koji se radi bez dizanja - 1 Bez dizanja i bez kvasca: Recept za fini kruh koji se brzo priprema

5. Sredinu kruga lagano pritisnite čašom okrenutom prema dolje te nožem razrežite tijesto od čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške.

6. Potom svaku krišku uhvatite za kraj i okrenite dva puta oko osi.

7. Pizzu pecite na 200 stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju.

Savjet:

Prije nego što pizzu stavite u pećnicu, premažite tijesto sirovim jajetom kako bi dobilo hrskavu zlatnožutu koricu.

Kako biste obogatili okus, u pasiranu rajčicu možete staviti malo origana, soli i šećera. 

Pizzu možete obogatiti sa sastojcima po želji
 
Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju