U ljetno vrijeme obožavamo brze recepte za ručak ili večeru koji osvježavaju organizam, a ne zahtijevaju paljenje pećnice. Pritom je važno odabrati recept s visokim udjelom bjelančevina i zdravih masnoća koji učinkovito zasićuju, ali i tijelu daju važne nutrijente.

Poput ove salate od tune, avokada i svježih krastavaca koje se mogu poslužiti s kriškom kruha, krekerima ili sa zelenom salatom. U receptu se koristi tuna iz konzerve, pa cijelo jelo možete spremiti za svega pet minuta.

Sastojci:
1 velika konzerva tune
1 krastavac srednje veličine
1 avokado
¼ ljubičastog luka
1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka
sol i papar po želji
svježi listići peršina

Priprema:
1. Ocijedite tunu od ulja ili salamure iz konzerve.

2. Ogulite krastavac i narežite ga na manje kockice.

3. Luk očistite i narežite na tanke trakice ili kockice.

4. Odstranite avokadu košticu i koru te ga narežite na manje komade.

5. U jednoj zdjeli pomiješajte sve sastojke, dodajte sitno nasjeckani peršin, limunov sok, sol i papar.

6. Poslužite odmah s prilogom po želji. Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju