Salata od slanutka i tune (ilustrativna fotografija)
Salata od slanutka i tune (ilustrativna fotografija) (Foto: Stockfood)
Zdravlje & prehrana

Recept za finu salatu punu proteina koja se sprema za manje od pet minuta

02-08-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Za ljetnih mjeseci uvijek smo u potrazi za osvježavajućim obrocima koji ne iziskuju dugu pripremu ni paljenje štednjaka. Lagane, a zasitne salate pritom se nameću kao sjajan izbor.

Klasične sastojke za salatu poput paprika, rajčica i krastavaca obvezno oplemenite nekim izvorom bjelančevina poput ribe ili mahunarka iz konzerve, koje će povećati nutricionističku vrijednost jela, ali vas i zasititi.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

U sto grama tune iz konzerve, primjerice, nalazi se oko 23 grama bjelančevina, a svega 145 kalorija.

Salata obično ima bolji okus drugi dan nakon što se svi okusi sljube u hladnjaku

Predlažemo vam pripremu ukusne salate od tune, slanutka, rajčice, paprike i maslina, za koju je potrebno svega nekoliko minuta.

Salata od tune i slanutke - sastojci:

  • 100 g tunjevine iz konzerve
  • 100 g slanutka iz konzerve
  • 1 veća rajčica
  • ½ crvene paprike
  • 5 - 6 maslina
  • ½ limuna
  • sol i papar po želji
  • tansko narezani ljubičati luk, po želji
  • malo maslinova ulja
  • svježi peršin

Priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte malo maslinova ulja, sok pola limuna, sol i papar da dobijete jednoličnu smjesu.
  2. U smjesu dodajte nasjeckanu rajčicu, papriku, otkoštene masline, slanutak i tunu iz konzerve. Sve dobro promiješajte. Ako ste ljubitelji svježeg luka, u salatu možete dodati i koju kockicu ljubičastog luka.
  3. Prije posluživanja dodajte i malo nasjeckanih listića peršina.
  4. Poslužite s kriškom kruha ili manju količinu raspodijelite u listove oprane zelene salate pa sve zajedno jedite kao taco.

Savjet plus:

Možete napraviti i veću količinu salate, staviti je u hladnjak i jesti tijekom tjedna. Salata obično ima bolji okus drugi dan, nakon što se svi okusi sljube u hladnjaku. Nemojte držati salatu u hladnjaku duže od tri dana.

Isprobajte i druge recepte za lagana ljetna jela:

Polpete od tikvica Ručak za 15-ak kuna: Fini popečci od tikvica gotovi za čas

Slika nije dostupna Za ponijeti na plažu ili posao: Recept za laganu salatu od pečenog kukuruza

Izlivača s tikvicama Obožavamo ovaj ljetni ručak s tikvicama: Smutite, stavite u kalup, zapečete – i to je to

Slika nije dostupna Gotove za 20 minuta: Recept za špagete s rajčicom i bosiljkom iz jednog lonca

Rolane tikvice Ručak za 30-ak kuna: Recept za slasne rolane tikvice koje planu u trenu

Slika nije dostupna Brzi recept za ljetni ručak pun proteina koji se radi od ostataka kuhane riže

Tortilja s tunom i povrćem Kad je vani vruće: Brzi recept za fini ručak pun proteina gotov u pet minuta

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još