Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za zapečene palačinke koje će voljeti i zakleti ljubitelji slatkih palačinki

21-07-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Čak i ako ste najveća ljubiteljica slatkih palačinki, mogao bi vas osvojiti recept za slane zapečene palačinke koje se pripremaju s mljevenim mesom i holandskim umakom. Takve gratinirane palačinke bit će izvrstan izbor za ručak, a ako što i ostane, sigurno će se pojesti za večeru.

Sastojci za zapečene (gratinirane) palačinke:
- 3 – 4 palačinke
- 200 g mljevenog mesa
- 1 stara žemlja
- 2 žlice isjeckanoga začinskog bilja
- 1 žlica mlijeka
- 1 jaje
- sol, orašak
- 1/4 l holandskog umaka

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Slika nije dostupna Recept za ljetno varivo s graškom i mrkvicom koje bi pohvalile i naše bake

Zapečena carbonara Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Priprema:
1. Od mljevenog mesa, namočene i ocijeđene žemlje, biljnih aromatičnih začina, mlijeka, jaja i začina pripremite ne pretvrdu smjesu od mesa.

2. Njome premažite pečene palačinke, uvijte ih i izrežite na komade široke otprilike dva centimetra.

3. Vatrostalni kalup dobro podmažite, stavite u njega izrezane komade palačinki, prelijte umakom i zapecite u pećnici koju ste prije zagrijali na srednjoj temperaturi 15 do 20 minuta.

Uz zapečene palačinke možete servirati ribani sir.

Zapečene tikvice sa sirom Tražite ideju za ručak? Tikvice valja iskoristiti, a ovaj recept će vas izuti iz cipela

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Sastojci za holandski umak:
- 90 g maslaca
- 2 žumanjka
- 1/4 l juhe od mesa ili povrća
- sol, orašak, šećer, limunov sok
- 1 žlica kiselog vrhnja

Priprema:
1. Trećinu maslaca rastopite u pari u malom kotliću za miješanje jela i neprestano tucite dodajući malo juhe i jedan žumanjak.

2. Tucite još neko vrijeme, zatim dodajte još trećinu maslaca. Dolijte još malo tekućine i još jedan žumanjak.

3. Kad se umak počne zgušnjavati, dodajte ostatak maslaca, umutite malo vrhnja, začinite solju, oraškom, šećerom i sokom od limuna.

Dobar tek!

Recept preuzet iz knjige "Nova velika kuharica" autora Rolanda Gööcka.

Pročitaj još
Pročitaj još