Ako ne znate što biste napravili za ručak, imamo odličnu ideju. Napravite nekoliko palačinki, spojite zdravi špinat i sir, napunite paketiće, panirajte ih i ispecite i to je to - u roku od pola sata imate jednostavni ručak koji će vas oduševiti okusom i izgledom.
Palačinke možete napuniti i večer prije pa ih panirati po potrebi. Iako su najukusnije tople, odlične su i za ponijeti na posao ili izlet.
Sastojci za pohane palačinke sa sirom i špinatom:
Za nadjev:
- 300 g špinata
- 150 g sira (npr. gaude)
- 150 g feta sira
- 3 žlice vrhnja
- papar
Za pohanje:
- 1 šalica brašna
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 jaja
Dodatno:
- Ulje ili mast za prženje
Pohane palačinke sa sirom i špinatom – priprema:
- Napravite palačinke.
- Špinat oprati i skuhati u slanoj vodi. Nakon tri minute ocijediti i prebaciti u hladnu vodu. Nakon što se špinat ohladio, sitno nasjeckati.
- Ribani sir i feta sir pomiješati pa spojiti s vrhnjem. Smjesu začiniti po želji. Pazite kako ne biste dodali previše soli jer je feta sir dosta slan.
- Po žlicu nadjeva staviti u svaku palačinku. Zarolati, uvaljati u brašno, jaje i krušne mrvice pa pržiti u dubokom ulju do zlatne boje.
- Poslužiti s umakom od vrhnja i češnjaka.
Savjet: Pohane palačinke se odlično slažu s umakom od vrhnja i češnjaka. Za umak protisnite češnjak, dodajte ga kiselom vrhnju i začinite. Nekoliko kapi limuna, umak će podići na još višu razinu.
Također, za zdraviju varijantu, panirane palačinke stavite u pećnicu i pecite pola sata na 200 stupnjeva.
Ovaj jednostavni i ukusni recept, s nama je podijelila Mirjana Marčinko Šmit s bloga Od slatkoga slađe.
Ako želite eksperimentirati s još recepata za palačinke, inspirirati se možete u nastavku.
Dobar tek!