Pohane palačinke sa špinatom i sirom
Pohane palačinke sa špinatom i sirom (Foto: Mirjana Marčinko Šmit)
Zdravlje & prehrana

Recept za hrskave palačinke sa sirom i špinatom koje su gotove za tren oka

26-10-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ponekad najjednostavniji recepti čine najbolje kombinacije okusa. U manjku inspiracije, palačinke su uvijek dobra opcija. Na prvu jednostavne, uz malo kreativnosti mogu postati prava poslastica.

Ako ne znate što biste napravili za ručak, imamo odličnu ideju. Napravite nekoliko palačinki, spojite zdravi špinat i sir, napunite paketiće, panirajte ih i ispecite i to je to - u roku od pola sata imate jednostavni ručak koji će vas oduševiti okusom i izgledom. 

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Palačinke možete napuniti i večer prije pa ih panirati po potrebi. Iako su najukusnije tople, odlične su i za ponijeti na posao ili izlet.

Sastojci za pohane palačinke sa sirom i špinatom:

Za nadjev:

  • 300 g špinata
  • 150 g sira (npr. gaude)
  • 150 g feta sira
  • 3 žlice vrhnja
  • papar


Za pohanje:

  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 jaja

Dodatno:

  • Ulje ili mast za prženje

Pohane palačinke sa sirom i špinatom – priprema:

  1. Napravite palačinke.
  2. Špinat oprati i skuhati u slanoj vodi. Nakon tri minute ocijediti i prebaciti u hladnu vodu. Nakon što se špinat ohladio, sitno nasjeckati.
  3. Ribani sir i feta sir pomiješati pa spojiti s vrhnjem. Smjesu začiniti po želji. Pazite kako ne biste dodali previše soli jer je feta sir dosta slan.
  4. Po žlicu nadjeva staviti u svaku palačinku. Zarolati, uvaljati u brašno, jaje i krušne mrvice pa pržiti u dubokom ulju do zlatne boje.
  5. Poslužiti s umakom od vrhnja i češnjaka.

Savjet: Pohane palačinke se odlično slažu s umakom od vrhnja i češnjaka. Za umak protisnite češnjak, dodajte ga kiselom vrhnju i začinite. Nekoliko kapi limuna, umak će podići na još višu razinu.

Također, za zdraviju varijantu, panirane palačinke stavite u pećnicu i pecite pola sata na 200 stupnjeva. 

Ovaj jednostavni i ukusni recept, s nama je podijelila Mirjana Marčinko Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Ako želite eksperimentirati s još recepata za palačinke, inspirirati se možete u nastavku.

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva

Palačinke s malinom i čokoladom Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom

Slika nije dostupna Nema bolje kombinacije! Recept za palačinke s domaćim čokoladnim namazom

Palačinke s tikvicama Recept za palačinke s tikvicama koje ćete željeti i za doručak i ručak i večeru

Namaz od kestena Bolji od čokoladnog? Recept za namaz od kestena koji nestaje iz teglice munjevitom brzinom

Palačinke s okusom čupavca (arhivska fotografija) Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljen kolač

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još