Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Brzi ručak: Recept za fino varivo koje puca od proteina

24-10-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Za nedjeljni ručak uživali ste u pečenoj piletini? Ostatke iz hladnjaka možete upotrijebiti i za pripremu finog variva u ponedjeljak.

Piletina obiluje proteinima – u 100 grama nalazi se oko 27 grama bjelančevina. Spojite li ovo meso s ukusnim ječmom, koji je također dobar izvor bjelančevina biljnog porijekla, dobit ćete proteinsku bombu koja ima sjajan okus i dobro zasićuje.

Iskoristite li ostatke pečene piletine od prethodnog dana, ubrzat ćete cijeli postupak za pripremu ručka ili večere.

Sastojci za varivo:
400 g pečene piletine
200 g ječma
2 l pilećeg temeljca
2 mrkve
2 stapke celera
2 žlice limunova soka
1 poriluk
1 češanj češnjaka
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje
svježi peršin

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Priprema:
1. U loncu zagrijte malo ulja pa na njemu pirjajte mrkve narezane na manje komade dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko tri minute.

2. Dodajte očišćeni i nasjeckani celer i poriluk te pirjajte otprilike dvije minute.

3. Dodajte i nasjeckani češnjak i pirjajte oko 30 sekundi.

4. Dodajte suhi ječam i tostirajte ga na ulju otprilike jednu minutu.

5. Podlijte sve zajedno pilećim temeljcem, posolite i popaprite po želji. Pustite da se sve zajedno kuha dvadesetak minuta na laganoj temperaturi.

Varivo od slanutka i mahuna (ilustrativna fotografija) Zasitno i jeftino varivo puno proteina u koje ne ide ni komadić mesa

Varivo od leće Recept za fino varivo koje se sprema bez previše filozofiranja, a puca od proteina

6. Natrgajte ostatke piletine od nedjeljnog ručka na manje komade pa ih stavite u lonac i kuhajte sve zajedno još desetak minuta, dok se meso ne zagrije, a ječam termički obradi do kraja.

7. Na kraju kuhanja dodajte limunov sok i svježi peršin, a po potrebi još posolite i popaprite.

8. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!

Savjet plus:

Ako želite produbiti okus varivu, a na raspolaganju imate i dodatna financijska sredstva, možete dodati i malo svježeg kopra, a sve zajedno posipati i s nešto naribanog parmezana.

Pročitaj još
Pročitaj još