Voda s češnjakom je odličan napitak kada se borite protiv virusa i bakterija, kada želite osnažiti imunitet tijela ili napraviti detoksikaciju organizma. Evo kako možete napraviti ovaj moćan napitak od samo dva sastojka

Češnjak poboljšava cirkulaciju tijela, snižava krvni tlak, unapređuje rad dišnog sustava, čisti jetru i bubrege, te se nameće kao velika pomoć u suzbijanju želučanih bolova i proljeva. U našem je narodu poznat kao prirodni antibiotik jer sadrži alicin, koji ima snažne antibakterijske i antivirusne karakteristike.

Istraživanja sveučilišta Sheffield iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije pokazala su da ekstrakt ove moćne namirnice ubija i uništava rast većine streptokoka i gingivalisa, ali pruža i značajnu pomoć u borbi s virusom herpesa.

Češnjak poboljšava cirkulaciju tijela, snižava krvni tlak, unapređuje rad dišnog sustava, čisti jetru i bubrege, te se nameće kao velika pomoć u suzbijanju želučanih bolova i proljeva.

Njegovo je djelovanje najjače kada se konzumira na prazan želudac. Tada su bakterije najranjivije i teže se odupiru njegovim moćima. Ovjde otkrijte 5 uloga češnjaka za koje vjerojatno niste nikada čuli.

S obzirom da je konzumacija sirovog češnjaka mnogima nije prikladna u jutarnjim satima s obzirom na posao i druge obaveze, sličan efekt moguće je postići ako se od češnjaka napravi jednostavan napitak.

Recept za napitak od češnjaka:
1 litra vode
8 češnja češnjaka

Priprema:

1. Očistite češnjak, stavite ga u vodu, te ga zgnječite. Za pripremu napitka koristite domaći češnjak, a po mogućnosti plodove uzgojene na organski način.

2. Tako pripremljenu tekućinu stavite u hladnjak sat vremena prije konzumacije.

3. Pomiješajte dva decilitra obične negazirane vode s 50 mililitara vode s češnjakom, pa ispijte na prazan želudac – po mogućnosti sa slamkom.

Borite li se s bolestima, nastavite piti istu količinu vode svakih dva sata.

4. Ovako pripremljenu tekućinu možete držati u hladnjaku do tri dana. Ovdje saznajte kako možete ukloniti neugodan zadah od češnjaka.

Savjet plus:

Osim učinkovite eliminacije bakterija i virusa, napitak snaži organizam pa se preporučuje konzumirati i osobama koje osjećaju dolazak prehlade ili se oporavljaju od bolesti. S obzirom da češnjak filtrira toksine iz jetre, nameće se i kao odličan napitak za osobe željne detoksikacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju