Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

3 jela kao stvorena za zimu! Mirisi i okusi koji će vam zagrijati dušu

25. listopada 2017 Piše Nova Studio
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zimi se najradije zavučemo u topli dom pod što deblju deku, a uz to gotovo uvijek ide i neko od 'cozy food' jela. Vruća, hrskava i jednostavna za pripremu, tri tanjura puna zimskih radosti svakom će gladnom želucu poslužiti kao utjeha u hladnim, zimskim danima.

1. Palenta sa zrnatim sirom i pečenom pancetom

Palenta je jedno od onih jela koje nas svojom mekom teksturom i jednostavnim okusom u trenu vraća u djetinjstvo. Dok smo ju kao mali najčešće kombinirali uz vrhnje, palenta sa zrnatim sirom i pečenom pancetom nešto je otmjenija varijanta za velike, gladne želuce.

Palentu možete skuhati, izliti u pleh te nakon što se ohladi na nju staviti pancetu i President zrnati sir s okusom vlasca. Sve pecite na 200 °C oko 30 minuta. Ovaj jednostavan recept zagrijat će vas hrskavom pancetom i pečenom palentom.

2. Knedle sa šljivama i cimetom

Nema zime bez okusa cimeta i knedli sa šljivama. No, kad se to dvoje spoji u jedno jelo zapečeno s krušnim mrvicama, teško bi tko odolio ovom zimskom zalogaju.

Knedle sa šljivama i cimetom možete kupiti gotove ili ih napraviti sami. No, bila bi šteta ovu ukusnu poslasticu ne uvaljati u krušne mrvice. Sve što za to trebate učiniti jest ugrijati maslac na štednjaku te na njemu prepržiti krušne mrvice s vanilin šećerom do zlatne boje, a zatim u to uvaljati knedle.

3. Batat punjen s mješavinom povrća i zrnatim sirom

Sladak okus pečenog batata sa slankastim zrnatim sirom i povrćem, savršen je kao prilog, ali i kao samostalno jelo u večernjim satima s obzirom na to da se batat smatra jednim od najhranjivijih vrsta povrća.

Velike batate skuhajte, a zatim ih udubite. Smjesu od kukuruza, peršina, tikvica i President zrnatog sira s okusom sušenih rajčica dodajte u udubinu. Batat s punjenjem stavite na maslac i u pećnicu na 200 °C. Pecite pet do deset minuta.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s 'Dukat mliječna industrija d. d.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close