Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

3 jela kao stvorena za zimu! Mirisi i okusi koji će vam zagrijati dušu

25-10-2017 Piše Nova Studio
komentari

Zimi se najradije zavučemo u topli dom pod što deblju deku, a uz to gotovo uvijek ide i neko od 'cozy food' jela. Vruća, hrskava i jednostavna za pripremu, tri tanjura puna zimskih radosti svakom će gladnom želucu poslužiti kao utjeha u hladnim, zimskim danima.

1. Palenta sa zrnatim sirom i pečenom pancetom

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

Palenta je jedno od onih jela koje nas svojom mekom teksturom i jednostavnim okusom u trenu vraća u djetinjstvo. Dok smo ju kao mali najčešće kombinirali uz vrhnje, palenta sa zrnatim sirom i pečenom pancetom nešto je otmjenija varijanta za velike, gladne želuce.

Palentu možete skuhati, izliti u pleh te nakon što se ohladi na nju staviti pancetu i President zrnati sir s okusom vlasca. Sve pecite na 200 °C oko 30 minuta. Ovaj jednostavan recept zagrijat će vas hrskavom pancetom i pečenom palentom.

2. Knedle sa šljivama i cimetom

Nema zime bez okusa cimeta i knedli sa šljivama. No, kad se to dvoje spoji u jedno jelo zapečeno s krušnim mrvicama, teško bi tko odolio ovom zimskom zalogaju.

Knedle sa šljivama i cimetom možete kupiti gotove ili ih napraviti sami. No, bila bi šteta ovu ukusnu poslasticu ne uvaljati u krušne mrvice. Sve što za to trebate učiniti jest ugrijati maslac na štednjaku te na njemu prepržiti krušne mrvice s vanilin šećerom do zlatne boje, a zatim u to uvaljati knedle.

3. Batat punjen s mješavinom povrća i zrnatim sirom

Sladak okus pečenog batata sa slankastim zrnatim sirom i povrćem, savršen je kao prilog, ali i kao samostalno jelo u večernjim satima s obzirom na to da se batat smatra jednim od najhranjivijih vrsta povrća.

Velike batate skuhajte, a zatim ih udubite. Smjesu od kukuruza, peršina, tikvica i President zrnatog sira s okusom sušenih rajčica dodajte u udubinu. Batat s punjenjem stavite na maslac i u pećnicu na 200 °C. Pecite pet do deset minuta.

 

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s 'Dukat mliječna industrija d. d.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Pročitaj još
Pročitaj još