Replika prvog para Havaianas japanki bit će dio postave izložbe pod nazivom ''Je li moda moderna'', uz haljine, modne dodatke i cipele koji su imali utjecaj na modu tijekom 20. i 21. stoljeća

Izložba ''Je li moda moderna'' održati će se u slavnom njujorškom Muzeju moderne umjetnosti (MoMA), a otvorenje očekuje 1. listopada. Na izložbi će biti izloženo 111 predmeta koji su imali snažan utjecaj na svjetsku modu tijekom proteklih stotinu godina. Među ikoničnim predmetima brojnih poznatih brendova iz cijelog svijeta naći će se i replika para sandali iz 1962. godine.

Biti uključen među toliko svjetskih legendi iz modnog svijeta s našim jednostavnim i originalnim Havaianas Tradicional modelom nije samo čast za naš brand, već i za brazilski dizajn i modu. Drago nam je što smo postali dio ove izložbe, izjavila je Carla Schmitzberger, globalni direktor Havaianasa.

Na izložbi će biti izloženo 111 predmeta koji su imali snažan utjecaj na svjetsku modu tijekom proteklih stotinu godina.

Na izložbi će biti predstavljena replika prvog proizvedenog para Havaianas japanki. Svaki od izloženih predmeta predstavlja utjelovljenje onoga što ih je u posljednjih 100 godina učinilo povijesnim komadima. Izlošci će biti predstavljeni kroz fotografije i video projekcije koje prate povijesni razvoj i porijeklo svakog izloženog artikla.

Izložba pod nazivom ''Je li modna moderna?'' prva je izložba MoMA, posvećena modi još od 1944. godine, kada je kustos Bernard Rudofsky predstavio izložbu ''Je li odjeća moderna?''.

Sadašnja izložba će zauzeti cijeli šesti kat MoMA te će biti popraćena kroz ilustrirane kataloge, specijaliziranu web stranicu te putem niza javnih i obrazovnih programa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju