Buđenje, kava, odijevanje, svakodnevne obveze – mnogima tako izgleda početak dana, no kada bismo u tu ustaljenu rutinu između uvrstili doručak, tjelovježbu te unos vitamina i minerala definitivno bismo bili zdraviji i osjećali se bolje.

''Za sve vas koji ste krenuli razvijati zdrave navike postavlja se pitanje kako početi-vrlo jednostavno. Nađite kvalitetne i udobne tenisice i krenite u svakodnevno hodanje. To hodanje može prerasti u malo brže hodanje, lagani džoging, a možda na kraju godine i nekakav maraton, nikad ne znate.'', riječi su Marija Mlinarića. Međutim, prije ambicioznog, ali nikako nedostižnog maratona krenimo manjim koracima.

1. Odmor od štetnih tvari

Čime god da se bavite potreban vam je odmor, čak i svakodnevno idemo na omiljenu pauzu. Kako nama samima tako i našem cjelokupnom organizmu potreban je predah. ''Tijelu je potrebno barem jedan put godišnje priuštiti odmor od štetnih tvari kako bi se što jednostavnije i lakše borili sa svakodnevnim izazovima.'', naglašava Mario Mlinarić.


2. Unos hranjivih tvari

Neredovita ili brza prehrana nekima nije samo odabir već način života. Obveze koje se moraju što žurnije izvršiti, umor koji nas svladava na kraju dana te glad koja se javlja uslijed preskakanja obroka izazivaju potrebu za unosom prekomjernim unosom hrane. ''Zato je izrazito važno u naš organizam unositi hranjive tvari, a poseban je naglasak na vitamine i minerale.'', savjetuje Mlinarić.

3. Usvojiti zdrave navike i ostati pozitivan

Već smo doznali kako početi razvijati zdrave navike, no još ih je važnije usvojiti i zadržati. Bila to odluka da ćete se više kretati i ići pješice na posao, piti više tekućine i izbaciti loše navike važno je ostati ustrajan u tome.

''Briga o vlastitom zdravlju ne ovisi samo o treningu, zapravo, postoji više načina kako možemo voditi brigu – zdrava prehrana, dovoljno sna te unos vitamina i minerala. Ja vas pozivam da se okušate u Donat detox programu Sve informacije pronađite na društvenim mrežama Donata.'', zaključuje Mario Mlinarić.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom DONAT po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju