Za malo više od dva tjedna u kina stiže priča o britanskom pjevaču, pijanistu, skladatelju i jednom od najpopularniji glazbenika 20. stoljeća - Eltonu Johnu.

Galerija Film Film Rocketman epska glazbena fantazija o životu Eltona Johna - 3 +0 Glavnu ulogu igra Taron Egerton

Za 30. svibnja zakazan je, naime, početak prikazivanja filma "Rocketman", epske glazbene fantazije koja priča život glazbenika koji je prodao više od 250 milijuna ploča, koji je uspio na Broadwayau i kojeg je jedinstvena mješavina pop i rock stilova pretvorila u jednu od najvećih ikona prošlog stoljeća i glazbe općenito.

Film "Rocketman" prati fantastičnu transformaciju stidljivog pijanista Reginalda Dwighta u svjetsku superzvijezdu.

Plesni filmovi Plesni filmovi zbog kojih se žene ne odvajaju od ekrana

Barbra Streisand i Robert Redford glavni su glumci filma Djevojka koju sam volio "Djevojka koju sam volio": Sedam činjenica o netipičnom ljubiću koji pamtimo i danas

U filmu glavni glumac Taron Egerton izvodi neke od najpoznatijih Eltonovih pjesama. Jamie Bell glumi Eltonova dugogodišnjeg tekstopisca Berniea Taupina, Richard Madden u ulozi je Eltonova prvog menadžera Johna Reida, a Bryce Dallas Howard je Eltonova majka Sheila Farebrother.

Sam Elton John rekao je da nikada nije čuo nikoga da pjeva njegove pjesme bolje od Tarona.

KOSTIMI KOJI SU DODATNO OŽIVJELI FILM

Osim po glazbi, Elton John bio je poznat i po ekstravagantnim i jedinstvenim kostimima. Velike naočale, šljokičaste cipele, perje, krzno, veliki šeširi, sve to dio je njegova outfita - a ujedno i dio filma.

Dizajner fanstatičnih kostima koji su dodatno oživjeli film Julian Day koristio se bazom Eltonove odjeće kako bi stvorio vlastiti izgled za glavnog glumca Tarona Egertona.

U filmu je više od 50 pari cipela, više od 50 pari naočala, potrošena je jako velika količina materijala.

Govoreći o outfitu za "Yellow BricK Road", dizajner je rekao da je očito da je gledao "Čarobnjaka iz Oza". Kombinaciju naime čine plavo odijelo i crvene čizme napravljene od kristala Swarovski. Košulja je pak napravljena od srebrne tkanine, a za glavu je izrađen slamnati šešir. Tu je i veliki kaput od umjetnog krzna.

Elton John na filmu je radio kao producent, a u najavi filma i sam se osvrnuo na svoje modne kombinacije.

Kada imam nastup, čak i sada, 20 minuta prije nego što iziđem, biram svoj outfit. I sve do tada ne postajem Elton. I tek kada odjenem outfit, tada sam u ulozi, objasnio je pjevač.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju