Torte s Disneyjevim likovima i likovima iz drugih crtića hrvatski slastičari više neće smjeti izrađivati, zakonska je odredba koja je zadala glavobolje domaćim slastičarima, ali i roditeljima jer upravo su torte s likovima Else i Ane iz 'Snježnog kraljevstva', Malaca, Ninđa Kornjača, Spužva Boba, Peppe Praščića klincima najdraže. No, i više nego 'dostojnu' zamjenu za omiljene crtane likove ipak je moguće naći i to u zagrebačkoj slastičarnici Fancy Cake, gdje se izrađuju doista predivne i preslatke rođendanske torte za djecu

Rođendanske torte, prema zakonskoj odredbi, više neće smjeti biti izrađene s Disneyjevim likovima, pa se mnogi roditelji sada pitaju kako djetetu zamijeniti najdražu Elsu iz 'Snježnog kraljevstva', Minnie ili Spužva Boba? Koja će torta podjednako oduševiti dijete za njegov 5., 7., 9. rođendan?

Torte koje se izrađuju u zagrebačkoj slastičarnici Fancy Cake neodoljivo su ljupke i divne

Da takve torte zaista postoje uvjerili smo se u zagrebačkoj slastičarnici Fancy Cake gdje nastaju neke od najljupkijih i najčarobnijih rođendanskih torti koje smo ikada vidjeli. Ove mala remek djela najvećim djelom izrađuje vlasnica slastičarnice Ana Marcelić. Torte ukrašava raznim jestivim motivima, ponajviše životinjicama, mačkicama, sovama, bubamarama, medvjedićima, kornjačama, te mašnama, cvijećem, autićima, nogometnim loptama,... Ma torte su tako preslatke da smo odmah i zaboravili na Disneyjeve likove!

Bitan je, naravno i okus, a Ana otkriva koji su najtraženiji.

Što kremastija torta, to bolja

'Čokolada i vanilija su najomiljeniji okusi u dječjim tortama i to u obliku parfea. Dodatno pazimo na izbor okusa jer je dosta djece alergično na neke namirnice koje se često koriste u slasticama, poput orašastih plodova', ističe Ana. Za izradu jedne torte potrebno je oko dva dana, a cijene se kreću od 200 kuna (za tortu od 8 šnita) na dalje.

Naravno i da odrasli zaslužuju posebnu rođendansku tortu ili tortu za neku rugu prigodu, a Fancy Cake i za njih ima širok izbor.

'Žene najčešće naručuju torte za djevojačke večere, a dosta je narudžbi i torti s temom putovanja gdje se izrađuje torta u obliku kofera. Jedan od najčešćih okusa torti koje žene traže su malina i mascarpone. I što su torte kremastije, to bolje', priča Ana koja je po struci frizerka, no prije nekoliko godina prekvalificirala se za slastičarku.

'Prevladali su ljubav, strast i želja da se u životu bavim izradom slastica', kaže Ana Marcelić.

 

 

A photo posted by Fancy Cake (@fancy_cake_zagreb) on

 

 

A photo posted by Fancy Cake (@fancy_cake_zagreb) on

 

 

A photo posted by Fancy Cake (@fancy_cake_zagreb) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju