Za savršenu fotografiju i provod za pamćenje mnogi odlaze na daleke i razvikane svjetske destinacije, ali u našem se susjedstvu skrivaju čarobna mjesta koja dosita vrijedi posjetiti. Jedno od njih je bajkovito jezero špilja Tapolca u Mađarskoj.

Galerija Tapolca Tapolca Tapolca +1 Tapolca je gradić smješten u zapadnom dijelu Mađarske

Tapolca je gradić smješten u zapadnom dijelu Mađarske, u blizini jezera Balaton i odličan je izbor za sve ljude željne romantike pa će se posebno svidjeti parovima, ali i svima onima koji uživaju u prizorima kakve može stvoriti samo priroda.

Mjesto je poznato po špiljskom sustavu, a moguće ga je razgledati brodom kojim upravljate -sami.

Iako se ovo bajkovito mjesto čini kao ljetna destinacija, iz njihove turističke agencije su nam napomenuli da je u špilji temperatura konstantna – od 15 do 20 stupnjeva pa je ona savršena za razgledavanje tijekom zime, jer se ondje posjetitelji zapravo mogu ugrijati.

Osim što ćete ondje napraviti genijalne fotografije za društvene mreže, poznato je da je špiljski zrak odličan za liječenje respiratornih problema pa bi ovaj izlet mogao postati i malena terapija, posebno u vrijeme prehlada.

Grad također ima nekoliko termalnih kupki, parkova i rekreacijskih sadržaja na otvorenom, što ga čini popularnim odredištem za turiste koji se žele opustiti i uživati u prirodi. 

Tapolca je poznata i po svojoj vinskoj kulturi, s brojnim vinogradima i vinarijama smještenim u okolnim brežuljcima pa će oduševiti i ljubitelje dobre kapljice.

Zadnjih je nekoliko godina čarobna špilja postala popularno turističko odredište pa je preporuka unaprijed rezervirati termin.

Tapolca Tapolca (Foto: Shutterstock)

Bajkovito mjesto u Sloveniji u kojemu zrak miriše na cimet, a kuhano vino pije se u igluima Jezero Jasna Kranjska Gora Kranjska Gora +1 Kranjska Gora Dolina jelena: Mjesto kod Plitvica na kojem se možete družiti s košutama, srnama i jelenima Jeleni Ranč Dolina jelena - 1 Ranč Dolina jelena - 3 +7 Ranč Dolina jelena - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju