Miris kuhanog vina, prostranstva prekrivena snijegom, blagdanske poslastice i tople kućice s kaminom slika su koja nas oduševljava iz godine u godinu. I dok neki za takav doživljaj potežu sve do Finske, na svega tri sata od Zagreba smjestilo se bajkovito selo Djeda Božićnjaka koje vrijedi posjetiti.

Galerija Jezero Jasna Kranjska Gora Kranjska Gora +1 Jezero Jasna

Podno Julijskih Alpi nalazi se Kranjska Gora, poznato skijalište koje svake zime okuplja zaljubljenike u adrenalin, ali i sve one koji planinu prekrivenu snijegom biraju prije adventskih gužvi u velikim europskim gradovima.

Ljepote Kranjske Gore naširoko su poznate, ali ne koliko i maleno selo Djeda Božićnjaka koje se skriva u njezinim prostranstvima i mistično se ondje pojavi čim studeni pokuca na vrata.

Kranjska Gora Kranjska Gora (Foto: Turistička zajednica Kranjske gore/Jošt Gantar)

Alpska Vasica izgleda kao da je ispala iz božićne razglednice i savršena je destinacija za obitelji s djecom, prijateljice koje žele napraviti najljepšu božićnu fotografiju, ali i parove kojima je prioritet bijeg od gradske vreve – u nešto intimnije okruženje.

Alpsko selo svake godine zatrpa snijeg, a društvenim mrežama se šire fotografije koje oduzimaju dah. Maleni trg sa crkvom, mnoštvo lampica, okićene jelke i bijeli vrhovi samo su djelić onoga što možete doživjeti ako ovih blagdana odlučite skoknuti do Slovenije.

Bajkovito mjesto poznato je odredište za skijaše koji se ondje dolaze ugrijati, ali u zadnje je vrijeme postalo glavna atrakcija toga kraja. Sadržaja ondje ima u izobilju pa svatko od posjetitelja može pronaći nešto za sebe.

Nakon šetnje seoskim ulicama, posjetitelji mogu ugrijati ruke pokraj vatre, napraviti najljepšu blagdansku fotografiju i uživati u svježem zraku koji ondje miriše na cimet. 

Nedaleko od Kranjske gore nalazi se i jezero Jasna, koje također vrijedi posjetiti ako vas put odvede u selo Djeda Božićnjaka. Iako nije poznato poput Bleda, ovaj slovenski dragulj mami svojom ljepotom, a posebno su zanimljivi stakleni iglui u kojima kuhano vino ima još bolji okus. 

Kranjska Gora Jezero Jasna (Foto: Turistička zajednica Kranjske gore/Bogomir Košir)

Dolina jelena: Mjesto kod Plitvica na kojem se možete družiti s košutama, srnama i jelenima Jeleni Ranč Dolina jelena - 1 Ranč Dolina jelena - 3 +7 Ranč Dolina jelena - 4

Odmor za poželjeti: Provela sam nekoliko dana u najtraženijoj kućici Gorskog kotara Forest House Stella Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova Uživala sam u svakom trenu u kućici iz snova +10 Kuća je okružena šumom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju