Znate li tko je autoricu knjige "Seks i grad" Candace Bushnell inspirirao za lik Face? U pitanju je stvarna osoba, a u nastavku saznajte tko je misteriozni muškarac

Obožavateljice serije "Seks i grad" obično se dijele u dvije skupine – tim Faca i tim Aidan. Jedne su Carrie Bradshaw mogle zamisliti samo s neodoljivim biznismenom koji je u nekoliko navrata slomio srce glavne junakinje, a druge su je željele vidjeti u rukama pouzdanog i predvidljivog dizajnera namještaja.

Lik Aidana djelo je scenarističkog tima serije, a lik Face svijet je upoznao u knjizi "Seks i grad" na temelju koje je nastala serija.

Mnogi ne znaju da je autorica knjige Candace Bushnell prilikom kreiranja Face imala stvarni predložak. Točnije, kao inspiracija za stvaranje tog lika poslužio je njezin bivši dečko, Ron Galotti.

 


Ron je jedan od najvažnijih i najuspješnijih američkih izdavača. U 20 godina dugoj karijeri bio je izvršni direktor izdanja poput Voguea, Vanity Faira i magazina GQ. Ron se 1994. godine razveo od prve supruge Donne Kalajian, a 1995. godine upoznao je Candace.

Dvije godine kasnije Candace je izdala knjigu „Seks i grad“. Sudeći prema ljubavnom odnosu glavne Carrie i Face, veza između spisateljice i Rona bila je jako burna.

Nije poznato kada su prekinuli vezu, ali Ron se 2004. godine oženio za Lisu Wilcox, bivšu američku skijašicu s kojom je dobio kćer. Na opće iznenađenje svojih kolega, odlučio se povući iz biznisa.

Prodao je svoj njujorški stan s pogledom na Central Park i vikendicu u Haptonsu pa kupuo farmu u Vermontu. Gledat ću kako moja kći odrasta. Nabavit ćemo par krava, malo kokoši i velikog psa, izjavio je tada. Nakon povlačenja iz izdavaštva rijetko ga se može vidjeti na javnim događanjima i već 11 godina uspješno izbjegava svjetla reflektora kojima je dugo bio izložen.

Izgleda da je nakon glamuroznog života u najuzbudljivijem gradu na svijetu pravi Faca naposljetku postao – Aidan.

Pročitajte 6 laži koje nam je prodala Carrie Bradshaw, a zatim saznajte tajnu o seriji "Seks i grad" kojoj (ne)ćete nazdraviti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju