Claudia Schiffer nedavno je objavila knjigu vlastitih fotografija kojim obilježava 30 godina rada u svijetu modelinga. Lijepa Njemica otkrila je da ju nisu oduvijek smatrali atraktivnom, te da je zbog izgleda često bila predmet ismijavanja


Claudia Schiffer
jedna je od najpopularnijih manekenki svih vremena. Iako se redovito nalazi na ljestvicama najljepših žena svih vremena, tako se nije oduvijek osjećala. U pubertetu je bila predmet ismijavanja među školskim kolegama jer je izgledala drugačije od ostalih.

U školi sam uvijek sjedila u zadnjem redu. Druga djeca su me stalno zadirkivala jer je moja stražnjica stršila više od ostalih djevojčica. Uz to sam bila vrlo mršava i viša od ostalih. Mislila sam da je to loše. Onda sam upoznala skauta koji mi je rekao da bi mogla biti model. Tada sam shvatila su moje 'mane' zapravo prednost u svijetu modelinga, otkrila je Claudia Schiffer u intervjuu za InStyle magazin.

Povodom izlaska knjige fotografija po imenu "Claudia Schiffer" kojom proslavlja 30-godišnjicu rada u modelingu, slavna Njemica otkrila je da je bila vrlo nezgrapna tinejdžerica koja se stalno crvenjela, bila vrlo sramežljiva i kojoj je nedostajalo samopouzdanja.

Kad sam se počela baviti modelingom shvatila sam da neke stvari ne mogu promijeniti. I to mi je pomoglo da steknem unutrašnje samopouzdanje. Kad ste model i stojite pred fotografom uvijek postoji jedna osoba koja iza leđa nabraja sve stvari koje nisu savršene na vama. Nitko nije savršen. No ja sam stekla to unutarnje samopouzdanje koje mi je dalo snagu da izdržim sve izazove.

Otkrio ju je skaut u jednom noćnom klubu u Düsseldorfu kad je imala 17 godina, a planetarnu popularnost stekla je devedesetih godina prošlog stoljeća zajedno s Cindy Crawford, Naomi Campbell, Elle MacPherson, Christy Turlington i Lindom Evangelistom.

Bila je poznata kao muza Karla Lagerfelda, snimila je više od 500 naslovnica najprestižnijih modnih magazina, a radila je s najpoznatijim fotografima kao što su Richard Avedon, Steven Klein, Peter Lindbergh, Mario Testino, Ellen von Unwerth i mnogi drugi.

S 47 godina i dalje privlači pažnju te se povremeno bavi manekenskim poslom. Najviše vremena, pak, oduzima je odgoj 14-godišnjeg sina Caspara, 12-godišnje Clementine i sedmogodišnje Cosime Violet kojima govori da je najvažnije da budu zadovoljni u svojoj koži.

Danas je djeci i roditeljima lakše, jer cijeli svijet trenutno podupire poruku da možeš biti što god želiš. Sve je moguće, a uzori su brojni. Nije važno koje si veličine ni imaš li kakvih 'mana'. U svakom trenutku možeš uperiti prstom u osobu i reći, pogledaj ona je uspjela.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako se kroz godine mijenjala Claudia Schiffer.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju