Samoća nam je svima ponekad potrebna, ali čovjek je prije svega društveno biće i potrebna mu je prisutnost drugih ljudi. Veliko istraživanje pokazalo je koje su to godine u kojima najmanje želimo biti sami

Prijateljstvo je bila tema kojom se bavilo istraživanje sveučilišta Oxford, u kojem je sudjelovalo čak 3,2 milijuna ljudi iz europskih država. Prvenstveno je bio naglasak na tome u kojem smo razdoblju života najdruštveniji, a rezultati su pokazali da najviše prijatelja imamo s 25 godina.

Nakon 25. godine broj prijatelja počinje opadati što je i razumljivo jer u kasnim dvadesetima većina se skrasi, uđe u brak i osnuje obitelj

Studija također upućuje na to da spol ima veliku ulogu u tome koliko ćemo prijatelja imati, odnosno da muškarci imaju više prijatelja od žena. Pročitajte i 10 znakova da imate pravu prijateljicu.

Nakon 25. godine broj prijatelja počinje opadati, što je i razumljivo jer u kasnim dvadesetima većina se skrasi, uđe u brak i osnuje obitelj, zbog čega imamo manje vremena za prijateljska druženja. Doznajte i koja je najbolja dob za ulazak u brak koji neće završiti razvodom.

Iako nam nakon 25. godine broj prijatelja počinje padati, to ne znači da će do kraja života biti tako. Naime, istraživanje je pokazalo da nam s 45 godina broj prijatelja ponovno počinje rasti, što se objašnjava time da djeca više nisu toliko ovisna o nama te imamo više vremena za prijateljstva i druženja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju