Dobar recept i kvalitetne namirnice uz malo hrabrosti i puno ljubavi savršen su spoj od kojeg nastaju ukusna jela čije je okuse teško dočarati riječima. Uz nekoliko trikova i malo vremena u kuhinji jednostavno nastaju čarolije zvane pohani camembert s kruškom i umakom od oraha ili piletina s kremom od celera i umakom od crnog vina.

Galerija Konzum Konzum Konzum +14 Konzum

 Ponekad nam se čini kako nam dan nije dovoljno dug da bismo stigli sve što moramo obaviti, zbog čega često radimo kompromise kad su u pitanju obroci i namirnice koje jedemo. Kvalitetna prehrana trebala bi se nalaziti pri vrhu liste prioriteta jer o njoj ovisi zdravlje cijele obitelji, a uz provjereno dobre namirnice i nekoliko vještih trikova u kuhinji mogu u trenu nastati sljedovi dostojni prvoklasnih restorana koji nam neće oduzeti previše vremena.

U sklopu Konzumove kampanje Provjereno dobri, koja promovira proizvode svojih robnih marki i pod budnim okom poznatog chefa Marina Rendića, na zabavnoj kulinarskoj radionici imali smo priliku napraviti ukusna i jednostavna jela zbog kojih kompromisi oko pripreme obroka kod kuće padaju u drugi plan. Da je u vremenima kad raznih namirnica ima previše izrazito važno pronaći one vrijedne u čiju kvalitetu ne sumnjamo, potvrdio je i chef Rendić, koji je inspiraciju za ova ukusna jela pronašao u proizvodima Konzumovih robnih marki, koje su spoj kvalitete i pristupačnih cijena.

Na vege meniju bio je pohani camembert s kruškom i umakom od oraha i salata od tune s penneom, a na mesnom mousse od svježeg sira sa suhim šljivama i šunkom te piletina s umakom od crnog vina i kremom od celera, koja je postala apsolutna zvijezda ove kulinarske radionice. U ovaj ukusan, jednostavan i hranjiv prilog na prvi zalogaj zaljubiti se mogu i oni koji nisu najveći ljubitelji ove namirnice jer kuhanjem u mlijeku celer gubi svoj intenzivni miris i okus te postaje kremasta rapsodija koja s tanjura nestaje u sekundi.

Konzum Konzum Foto: Konzum

RECEPT – KREMA OD CELERA


SASTOJCI:


• korijen celera
• 500 ml mlijeka
• 100 g maslaca
• 2 žlice kiselog vrhnja
• žličica soli
• ½ žličice papra

PRIPREMA:


1. Korijen celera dobro očistite, ogulite i narežite na manje komade. U posudu dodajte mlijeko i sol te nakon što proključa, dodajte celer pa ga kuhajte u mlijeku dok ne omekša.


2. U kuhani celer i mlijeko dodajte maslac, kiselo vrhnje i papar pa sve zajedno usitnite blenderom dok se ne pretvori u kremu. Poslužite uz piletinu ili glavno jelo po želji. Dobar tek!

Konzum Konzum Foto: Konzum

Za dobru atmosferu na radionici zadužena je bila i glumica Ana Begić Tahiri, kojoj je iznimno važno da su namirnice koje njezina obitelj konzumira provjerene i kvalitetne: ''Iznimno me veseli biti zaštitno lice Konzumove kampanje Provjereno dobri jer sam itekako svjesna važnosti korištenja kvalitetnih namirnica u pripremi jela. To mi je važno zbog moje obitelji, zbog našeg načina života – volim znati da na neke dobre stvari u životu mogu računati.''

U kuhanju i kulinarskim pothvatima okušala su se i neka poznata lica. Osim Antonije Stupar Jurkin, za kuhinjskim jedinicama našle su se i Anita Dujić, Iris Čekuš i Marijana Mikulić.

Konzum Konzum Foto: Konzum

Konzum, koji prednost daje domaćim dobavljačima, u svojem asortimanu Provjereno dobri nudi 20-ak robnih marki i surađuje s više od 200 proizvođača i OPG-ova. Uz premium proizvode za prave gurmane koji istinski vole uživati u hrani, u asortimanu se nalaze i namirnice organskog podrijetla. Namirnice s oznakama free from rezervirane su za one kupce koji žive aktivno, kao i za kupce koji su na posebnom režimu prehrane. U raznolikoj ponudi zaista svatko može pronaći ponešto za sebe i pritom biti siguran u kvalitetu bez kompromisa.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju