Trinaest unikatnih vjenčanica raskošnog dizajna podijeljenih u tri kolekcije Coture, Glamur, Pure predstavila je dizajnerica Matija Vujica u kampanji naziva "Sacrament Royal"

Galerija Unikatne vjenčanice Matije Vuice iz kolekcije Sacrament Royal Matija Vujica Matija Vujica +10 Kolekcija vjenčanica 'Sacrament Royal' dizajnerice Matije Vuice Matija Vujica Sacrament Royal naziv je kolekcije dizajnerice Matije Vujice Foto: Franjo Matković Nova kolekcija vjenčanica "Sacrament Royal" nastala je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci rada u mom atelieru, za potrebe jednog divnog novog projekta u Međugorju koji me inspirirao na poseban način. Kampanja donosi fotografije samo dijela, do sada moje najveće kolekcije vjenčanica i rađena je uz razmišljanje da je svaka mladenka posebna i njena posebnost mora još više biti naglašena vjenčanicom.

Trinaest unikatnih vjenčanica raskošnog dizajna podijeljenih u tri kolekcije Coture, Glamur, Pure predstavila je dizajnerica Matija Vujica u kampanji naziva 'Sacrament Royal'

Za ovo snimanje okupila sam svoj tim suradnika pod vodstvom Viktora Drage i poželjela čaroliju, koja će zabilježiti trenutak stvaranja i prenijeti emociju, te posvećenost svakom najmanjem detalju. Projekt je sniman u Koprivničkoj sinagogi, zaštićenom kulturno povijesnom objektu van funkcije, i usred procesa obnove, čija je čarobna unutrašnjost postala kulisa na kojoj su se izmjenjivale projekcije različitih sakralnih objekata iz cijeloga svijeta.

Ideja projekta, brisanje granica prostora i vremena, razlika u vjeri, istini i različitim senzibilitetima, koji su uzrok svih problema našeg vremena, rezultirala je čistom i jednostavnom ljubavlju, onom istom koju ugrađujem u svoje haljine ili ona kojom mladenke stupaju u brak bilo gdje na svijetu, ispričala je dizajnerica Matija Vuica.

Energiju snimanja, u finalnom obliku donose fotografije Franje Matkovića, jednog od vodećih domaćih fotografa, kojem je s razlogom povjerena uloga s obzirom na tehničku kompleksnost cijelog projekta.

Kolekcije: Coture, Glamur i Pure

Trinaest odabranih haljina, podijeljeno je u tri cjeline, a na svim fotografijama u prvom planu je fokus na svaki detalj kolekcije, na modelima koji stoje u pozama koje podsjećaju na ikonografiju religijskih umjetničkih djela.
Matija Vujica Kolekcija Sacrament Royal donosi 13 unikatnih vjenčanica Foto: Franjo Matković

Coture dio kolekcije raskošnog dizajna s ručno našivenim aplikacijama od vrhunske čipke i kristala prepoznatljivog rukopisa Matije Vuice, s pripadajućim krinolinama, nestvarne u svojoj rafiniranoj izvedbi, dostojne su kraljevskog vjenčanja iz snova.

Glamur kolekcija odiše zvjezdanim sjajem Hollywoodskog štiha, prepoznatog u Matijinom radu i van granica Hrvatske. Zavodljiva putenost, u čistoći bijele boje, s raskošnim dodacima koji naglašavaju ženstvenost.

Pure linija klasičnog stila koji inzistira na vrhunskom odabiru materijala i izvedbi, a koketira s tradicijskim elementima vjenčane haljine, namijenjene onim mladenkama koje teže klasici i samozatajnosti svečanog trenutka.

Produkciju i kreativno vodstvo projekta potpisuje Matijin stalni suradnik, Viktor Drago.

Matijinih 35 godina iskustva u radu sa ženama, mladenkama i svijesti o njihovim potrebama, a još više Matijin ženski senzibilitet te prepoznavanje svih elemenata koje osim dizajna, vjenčana haljina mora imati, kao što su mekoća materijala i ugoda nošenja haljine tijekom višesatne ceremonije, samo su dio vještina i znanja kojima se svakodnevno divim u njenom radu, istaknuo je Viktor Drago. Matija Vujica Kolekcija vjenčanica 'Sacrament Royal' dizajnerice Matije Vuice Foto: Franjo Matković

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju