Hladnjak je jedan od najvažnijih kućanskim aparata. Nije nimalo jeftin i moramo iz budžeta izdvojiti značajnu svotu novca kada ga kupujemo stoga na njega itekako moramo paziti. Jedna naša navika utječe na rad hladnjaka, ali potencijalnu štetu možemo spriječiti uz pomoć jednostavnog trika


Kako 'skladištite' hranu u svom hladnjaku? Držite li možda u njemu lonac s juhom bez poklopca ili načeto voće na tanjuru? Ako ste odgovorili potvrdno, onda ste i vi 'krivi' za grešku zbog koje se hladnjak lako može pokvariti.

Naime, stručnjaci preporučuju da svu hranu držimo u zatvorenim spremnicima, a tekuće namirnice u bocama ili loncima također zaštitimo pravilnim pokrivalom. Ako ih ostavimo nepokrivene, one će ispuštati vlagu koja će preopteretiti kompresor hladnjaka.

Popravak ili zamjena kompresora nije nimalo jeftin postupak stoga obratite pažnju na pravilno spremanje namirnica.

SAVJETI PLUS: Osim namirnica, za vlagu u hladnjaku velikim dijelom krivo je često otvaranje zbog kojeg topli zrak ulazi u unutrašnjost, ali i situacija u kojoj se hladnjak ne zatvara do kraja. Uvijek provjerite blokira li vam nešto vrata hladnjaka. Nipošto nemojte radi straha od vlage hranu držati izvan hladnjaka i provjerite koje namirnice obavezno morate čuvati na hladnom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju