Koraba je u hrvatskim domaćinstvima najčešći dodatak juhama i varivima. Od nje se mogu pripremati pirei, može se ispeći na roštilju kao prilog mesu i ribi ili jesti sirova. U sirovom obliku ima najviše vitamina C, koji snaži imunitet, pojačava apsorpciju željeza te povoljno djeluje na probavni sustav.

Ona je korjenasta biljka iz porodice kupusnjača, a okusom podsjeća na bijelu repu. U stotinu grama korabe nalazi se tek 30-ak kalorija, pa možemo reći da je riječ o pravoj saveznici dijetalne prehrane koja jamči gubitak kilograma.

Donosimo vam jednostavan recept za salatu s ovom ljetnom namirnicom koju svakako treba uvrstiti na jelovnik.

Brza ljetna salata s korabom:
- 1 veća glavica korabe
- ¼ glavice ljubičastog kupusa
- 2 mrkve
- ½ pola crvenog luka
- 1 kisela jabuka
- ½ limuna
- maslinovo ulje
- sol i papar

Koraba je niskokalorična namirnica bogata vitaminom C, koja pomaže u gubitku kilograma i osnažuje organizam.


Priprema:

1. Ogulite korabu i naribajte je na tanke trake. Naribajte i očišćene mrkve, kupus i luk. Dobro promiješajte.

2. Jabuku operite pa izrežite na tanke trake te pokapajte s nekoliko kapi iscijeđenog limunova soka da ne potamni.

3. Od ostatka limunova soka, maslinova ulja, soli i papra napravite dresing za salatu. Sve zajedno dobro promiješajte. Poslužite uz ribu ili meso s grila.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju